7 ponturi care îți fac iarna mai ușoară

Cristina Călin, redactor-șef
iarnă

  Odată cu venirea frigului, trebuie să avem în vedere faptul că e necesar să facem câteva cumpărături care să ne asigure că ne vom bucura liniștiți de iarnă. Lista nu cuprinde doar medicamentele esențiale, dar și lucruri și acțiuni care ne vor ușura viața în zilele geroase.

  Primele pregătiri de iarnă

  Verifică data de expirare a medicamentelor vechi, iar pe cele care au termenul de valabilitate trecut aruncă-le. De asemenea, scăpă de cele care nu mai sunt potrivite vârstei copilului. Nu ar fi rău să cumperi și câteva seringi cu care să poți doza corect siropurile.

  Hai să nu ne mai temem de joaca în frig!

  Medicamente impotriva gripei și răcelii

  Iarna, cel mai des ne confruntăm cu gripă sau răceală și nu de puține ori te poți trezi în miezul nopții că cel mic a făcut febră sau că nu mai poate respira bine din cauza nasului înfundat. Ai grijă să ai în casă medicamente pe bază de ibuprofen sau paracetamol. Pentru nas înfundat, funcționează foarte bine balsamurile pe bază de eucalipt, la fel ca și uleiurile esențiale cu extract din mentă sau eucalipt. Un termometru potrivit pentru bebeluși care să funcționeze perfect și pe care să îl ai la îndemână la miezul nopții este esențial. Nu trebuie să uiți nici de baterii potrivite pentru umidificator sau nebulizator, în cazul în care va trebui să le folosești.

  Produse pentru îngrijirea pielii

  Vântul și frigul pot afecta pielea sensibilă a bebelușilor și a copiilor mici. E bine să ai în casă o cremă hidratantă. Există în farmacii produse speciale pentru această categorie de vârsta și chiar scrie pe ele „cold cream”. Gelurile de duș trebuie să fie mai blânde, să nu pună în mod suplimentar probleme pielii. Pe durata iernii, ai putea să schimbi crema pe care o folosești pentru fundulețul bebelușului.

  Cum îți înveți copilul să lupte singur cu răceala

  Verificați umidificatoarele

  Dacă deja ai un umidificator, ai grijă să fie igienizat conform indicațiilor date de producător. Înlocuiește filtrele. Depozitează-l într-un loc accesibil ca să nu fie nevoie să scotocești după el în toiul nopții.

  Verificați termometrele

  Ai grijă să respecți indicațiile date de producător legat de întreținerea termometrului. Dacă funcționează cu baterii, asigură-te că ai în casă modelul potrivit.

  Cele mai frecvente cinci greșeli ale părinților când copilul răcește și are febră

  Fă-i o vizită pediatrului

  Există tot felul de situații în care ai putea avea nevoie de medicamente care se eliberează doar pe bază de prescripție medicală. Astmul este una dintre bolile de care suferă din ce în ce mai mulți copii și este indicat ca medicul său curant să-l vadă la intervale regulate de timp. Oricum, chiar și fără să aibă ceva anume, este bine să mergi la pediatru, măcar preventiv, la început de iarnă.

  Totul despre răceala la bebeluși. Semne că micuțul a intrat în contact cu virușii

  Ține la îndemână numerele de urgență

  Toată lumea știe că în cazurile grave trebuie să sune la 112. Pe de altă parte, puțini sunt cei care știu pe de rost numărul de telefon al medicului pediatru sau numerele scurte gen Peditel.

  Pe lângă toate acestea pregătește-te și cu ceaiuri aromate și multă cafea. Vei avea nevoie în nopțile în care răceala își va face de cap.

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa