Planurile financiare pentru copii pot contribui la crearea unor amintiri de neuitat (P)

Raluca Dumitrică
ING Asigurari de viata | Totul despre mame
ING Asigurari de viata te ajuta sa-ti pui planurile in aplicare
ING Asigurari de viata | Totul despre mame
ING Asigurări de viață te ajută să-ți pui planurile în aplicare!

Cu ING Asigurări de viaţă ai toate şansele să faci acest lucru

N-am fost un copil singur la părinţi, dar am fost un copil cu un singur părinte. Un părinte implicat, curajos, devotat şi luptător, care mă iubea necondiţionat şi îmi permitea să fiu un copil ca toţi copiii. Bănuiam, totuşi, că mama face eforturi ca eu să trec prin anii copilăriei şi, mai târziu, ai adolescenţei ca orice altă tânără de vârsta mea, dar zâmbetul şi energia ei permanente nu m-au făcut niciodată să mă gândesc că i-ar fi greu. N-am simţit că îi era greu nici când lucra în trei locuri în acelaşi timp, nici când venea seara de la serviciu cu un aer proaspăt şi experimenta cu succes în bucătărie tot felul de preparate şi nici când lua cu uşurinţă decizii pentru întreaga familie, aparent pripit, dar de fapt după o îndelungă cumpănire. Aşa a fost când, în ultimul meu an de liceu, ne-am mutat deodată în colţul diametral opus al oraşului, cu gândul şi speranţa unui nou început în minte, dar şi cu o teamă de necunoscut.

Surpizele mari vin când nu te-aştepţi

Ziua în care am împlinit 18 ani m-a găsit în noua casă, plină de optimism şi cu planuri mari în minte. Printre cutii de haine încă nedesfăcute, găleţi de vopsea lavabilă, farfurii împachetate în ziare şi teancuri de cărţi pe care le foloseam şi pe post de taburet, mama m-a îmbrăţişat strâns, m-a sărutat apăsat pe obraz şi mi-a oferit o cutie mică, pătrăţoasă, frumos ambalată. În ea am găsit o pereche de cercei, dar şi un plic misterios, alb, delicat semnat de ea, pe care de-abia am aşteptat să-l desfac. După ce am rupt hârtia, moartă de curiozitate, am rămas perplexă: mama îmi pusese deoparte, într-un cont al unei mărunte case private de economii, câte puţin din salariul ei lunar, ca să-mi folosească la terminarea liceului, iar plicul conţinea exact suma agonsita în toţi acei ani. Bucuria mamei era puţin umbrită, însă, de inflaţia de la finele anilor ’90, care destabilizase nu numai economiile ei, ci şi planurile sale legate de viitorul meu.

Momentele frumoase rămân în memorie prin paşi mici

Cu banii respectivi, care nu erau, totuşi, insignifianţi, am ajuns după bacalaureat la mare, într-o excursie cu cele mai bune prietene ale mele. Plecasem cu gândul să-mi scot capul din materia de învăţat pentru admiterea la facultate, dar ieşirea din Bucureşti a fost atât de relaxantă, că şi acum păstrez o amintire duioasă legată de ea şi o asociez mereu cu mama şi cu plicul alb, frumos semnat de mâna ei. Acesta este unul dintre motivele pentru care le voi oferi şi eu copiilor mei un astfel de cadou, iar alegerea se va îndrepta acum, chiar în preajma sărbătorilor, către ING Asigurări de viaţă.

În pofida faptului că fetele vor mai aştepta câţiva ani până să ajungă la plicul lor alb, mulţumirea şi liniştea pe care o vom avea noi ştiind că am luat cea mai bună decizie în acest sens va fi, cumva, şi cadoul nostru de pus sub brad. Şi, deşi alegerea ING poate părea un pas firesc, persoane din familia noastra confirmându-ne seriozitatea şi profesionalismul care stau în spatele acestui nume, modul în care s-au gândit la cei mici pare ireproşabil, ca dovadă stând cele două planuri financiare, GenT pentru Copil şi Academica, concepute din preocupare maximă pentru copil şi nevoile sale.

GenT pentru Copil si Academica, soluţiile propuse de ING Asigurări de viaţă

ING îţi păstrează o anumită sumă de bani până când cel mic face 18 ani, iar suma care se strânge în final poate avea ca destinaţie studiile ulterioare liceului pe care le va urma copilul sau, la fel ca in cazul meu, poate fi un frumos cadou de majorat. Soluţia de a te înscrie la unul dintre cele două planuri este infinit mai bună decât cea prin care tu economiseşti singur, acasă, pe o durată de cel puţin zece ani, timp în care nu te atingi sub nicio formă de ce ai pus deoparte. Un alt avantaj major este dat de faptul că, în caz de „Doamne fereşte”, dacă nu mai poţi să pui deoparte, ING pune în continuare pentru tine. Nu în ultimul rând, banii nu stau, ci sunt investiţi, potrivit fiecărui tip de plan în parte.

GenT pentru Copil este prima varianta de plan şi este „planul financiar cu grade de risc”, fiind vorba de gradul de risc pe care eşti dispus să ţi-l asumi pentru investiţiile tale. Dacă vrei un produs adaptabil în timp nevoilor tale, care să îţi ofere flexibilitate, dar şi protecţie, atunci poţi lua în calcul un GenT pentru Copil.

Academica este a doua varianta de plan, cea recomandata celor care sunt în căutarea unui produs „fără grade de risc”. Academica îţi garantează suma de bani pe care o va primi copilul când face 18 ani, iar la suma asigurată se adaugă şi o parte din profitul ce poate fi obţinut din investiţiile făcute de experţii ING. Totodată, în caz de deces, ING preia plata primelor până la sfârşitul contractului. Cei care vor să îşi crească suma asigurată pot să facă acest lucru anual odată cu adaptarea la inflaţie sau o dată la 3 ani prin opţiunea de creştere garantată.

Pentru a afla mai multe despre planurile financiare ING, un prim pas este să iei legătura cu un consultant ING, care îţi va explica în detaliu tot ce trebuie să ştii despre ele şi îţi va răspunde la tote întrebările. Iar dacă vrei să-i creezi copilului tău şi alte amintiri de neuitat, gândeşte-te de pe-acum la viitor. O poţi face şi tu, dacă a reuşit o mamă singură, în urmă cu mai bine de 16 ani.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa