Pielea bebeluşului tău are nevoie de îngrijire specială

TOTUL DESPRE MAME

Pielea bebeluşului se maturizează după naştere, adaptându-se la tranziţia de la mediul lichid din pântec la mediul uscat de afară. Pielea lui este diferită de pielea adultului: este mai subţire, fiind compusă din celule mai mici, are un conţinut mai mare de apă şi se deshidratează mult mai uşor. De aceea, are nevoie de îngrijire specială.

Baia. Cât de des şi în ce fel?

Bebeluşii fac baie în fiecare zi, indiferent de anotimp, cu apa caldă şi produse special concepute pentru ei. Temperatura apei este foarte importantă pentru ca bebeluşii să se simtă confortabil.  O temperatură de 37-38 de grade Celsius face copilul să se simtă confortabil şi totodată îl ajută să reţină căldura corporală după baie, ceea ce face din băiţă o experienţă pozitivă.

Alte reguli de urmat:

  • apa din cadă nu trebuie să depăşească umerii bebeluşului
  • baia nu trebuie să dureze mai mult de 10 minute pentru copilaşii de până la 6 luni

Baia începe cu spălarea scalpului, continuăm apoi cu părţile corpului, folosind produse speciale pentru bebeluşi. Pentru curăţarea feţei, folosim un disc de vată înmuiat în apă cu care tamponăm faţa bebeluşului.

Ce urmează după baie? Cum îngrijești pielea bebelușului?

Pielea bebeluşului se usucă bine cu un prosop moale, prin tamponare uşoară. Se aplică o loţiune sau ulei hidratant. Acesta este un moment perfect pentru un masaj. Atingerile blânde ale mamei vor fi foarte apreciate de bebeluş şi va beneficia de stimulare multisenzorială. Studiile arată că experienţele repetitive, consecvente, previzibile şi blânde, aşa cum este rutina din timpul şi după baie, promovează dezvoltarea sănătoasă a creierului bebeluşului.

Ce produse folosim?

Este recomandat ca produsele pe care le folosim în îngrijirea pielii bebeluşului să fie special create pentru nevoile lor: fără parfum, să nu irite ochii, sa fie hidratante şi cu PH neutru. Pielea bebeluşilor se deshidratează de 2 ori mai repede decât pielea adulţilor, de aceea, pe lângă hidratarea cu lichide, pielea bebeluşilor are nevoie de hidratare din exterior.

Acest articol conține prezentare de produs

Gama de produse Johnson’s Baby oferă încredere, îngrijire delicată şi catifelată pentru pielea bebeluşului, iar produsele din gama Top-to-Toe sunt la fel de blânde cu pielea bebeluşilor ca apa pură şi sunt potrivite chiar şi pentru nou-născuţi.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Te-ar mai putea interesa