Îngrijirea copiilor la plajă

Iulia Mirică

Protecție solară pentru îngrijirea copiilor la plajă

Chiar dacă nu este soare atunci când mergeți la plajă, pielea delicată a bebelușilor se poate arde, așa că este vital să o protejați.

Dacă bebelușul are vârsta mai mică de 6 luni, ar trebui să nu-l lăsați sub razele solare deloc, ci doar la umbră. Dacă copilul este mai mare de această vârstă, evitați soarele între 10 dimineața și 4 după amiaza, fiind cea mai călduroasă parte a zilei. Când cei mici stau la soare, ar trebui să-i îmbrăcați în haine de bumbac răcoroase, care să-i acopere mâinile și picioarele. Este recomandat să aibă și o bălărie cu boruri largi, care umbrește fața și gâtul, dar și ochelari de soare.

Înainte de a merge la plajă, aplicați o cremă cu protecție solară în strat gros pe fiecare zonă a pielii copilului care nu este acoperită de haine sau pălărie, inclusiv mâinile și picioarele. Puteți aplica mai ușor crema înainte de a-l îmbrăca pe cel mic de dimineață, pentru a fi sigure că nu ați ratat nicio porțiune.

Folosiți o cremă cu protecție solară specială pentru sugari și copii, cu un factor de protecție solară de cel puțin 15 SPF. Cu toate că majoritatea cremelor sunt rezistente la apă, preferabil este să aplicați iar crema după ce copilul iese din apă.

Accesorii necesare pentru îngrijirea copiilor la plajă

În momentul când faceți o escapadă la mare, iar dimineața vă treziți și vă întrebați de ce accesorii aveți nevoie, s-ar putea să uitați câte ceva pe parcurs, așa că v-am pregătit câteva obiecte care nu trebuie lăsate acasă.

Prosoape – luați mai multe cu voi, deoarece se umezesc foarte repede.

Umbrelă – fie că soarele este foarte puternic sau strălucește mai puțin în ziua în care mergeți, aveți nevoie de umbră pe plajă pentru cei mici.

Pături de picnic – utilitatea acestora este perfectă nu doar pentru a sta pe ele, dar îi și puteți proteja pe cei mici cu ajutorul lor. Multor copii nu le place nisipul, însă puteți lua în considerare și o vacanță pe o plajă cu pietriș, până când mai cresc copiii.

Geantă frigorifică – sugarilor și copiilor mici li se face foame de la aerul proaspăt. Luați multe gustări sănătoase și lichide pentru ca cei mici să nu se deshidrateze.

Alte accesorii pe care nu ar trebui să le uitați sunt crema cu protecție solară, trusa de prim ajutor, jucăriile (găletușă, minge gonflabilă etc.) și un aparat de fotografiat/

Înotul la mare pentru copii

Valurile ușoare pot fi amuzante pentru cei mici, acest lucru făcându-i să iubească momentele petrecute în apă. Dar, atenție, dacă copiilor voștri le place să se bălăcească în piscină, nu înseamnă că se vor distra de minune și la mare. O gură de apă sărată de mare nu are un gust prea plăcut!

Distracție plăcută!

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa