Haine pentru copii – verificaţi calitatea înainte de a cumpăra!

Mihaela Călin
Haine pentru copii

  Tu după ce te ghidezi când cumperi haine pentru copii: după preţ, calitate, culori? Crezi sau nu, dar primul criteriu în alegerea hainelor pentru copii ar trebui să fie calitatea. De dragul copilului în primul rând, dar şi pentru tine. Şi vei vedea imediat de ce.

  Atunci când cumpari haine pentru copii de bună calitate, poţi fi convinsă că acestea vor fi pentru el pe deplin sigure şi confortabile. Iar tu nu va trebui să-ţi faci griji cu privire la întreţinerea corespunzătoare a acestora (spălare, curăţare sau scoaterea petelor dificile, de exemplu). Iar mamele ştiu cel mai bine că uşurinţa cu care ies petele este la fel de importantă ca şi confortul din timpul purtării hainelor. Imbracamintea de calitate este mai confortabilă la purtat şi mai uşor de îngrijit.

  Cum evaluezi calitatea hainelor pentru copii?

  Cred că eşti de acord că nu toată lumea trebuie să cunoască din prima tipul de material, durabilitatea lui, şi chiar mai greu, uşurinţa cu care se curăţă haina la prima vedere. Dacă şi tu aparţii acestui grup şi nu eşti în măsură să evaluezi modul în care materialul se va comporta în timpul utilizării de către copil şi apoi în timpul spălării, caută informaţii! Găseşte descrieri ale materialelor, opinii despre ele. Verifică dacă respectiva companie producătoare de îmbrăcăminte este certificată şi caută opinii de la alţi părinţi sau specialişti, care să confirme calitatea hainelor produse şi dacă sunt sigure pentru copii.

  Bumbacul organic – regele hainelor pentru copii

  Chiar dacă nu faci o diferenţă clară între tipurile de ţesături, cu siguranţă poţi să-ţi dai seama dacă acestea sunt plăcute la atingere, sau dacă vrei să-ţi îmbraci copilul cu ele. Ei bine, dacă simţi în felul acesta, probabil că este vorba de bumbac. Atunci când cumperi un articol de îmbrăcăminte, fii atentă la etichetă şi la descrierea materialelor din care este realizat.  Cel mai bine ar fi că hainele pentru copii să aibă trecut pe etichetă: ţesătură de înaltă calitate, compoziţie 100% bumbac.

  De ce bumbacul este materialul recomandat pentru copii?

  Cei de la blog.honest.com ne spun de ce bumbacul este cel mai bun material pentru hainele copilului.

  În primul rând, dacă alegi haine din bumbac eviţi iritaţiile, care pot apărea pe pielea sensibilă a bebeluşului.

  În al doilea rând, împiedică apariţia alergiilor cutanate la copil. Acestea apar de multe ori după contactul cu îmbrăcămintea de calitate inferioară;

  În al treilea rând, copilul se va simţi confortabil în acest material şi va fi în măsură să se concentreze asupra a ceea ce este plăcut şi util – pe distracţie şi dezvoltarea sa propriu-zisă;

  În al patrulea rând, va fi mult mai uşor să scoţi petele de mâncare şi să întreţii hainele din bumbac, de bună calitate. Aşadar vei avea mai mult timp pentru tine.

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa