Diana Mateescu şi tainele babywearing-ului corect, la „Atelierele cu mămici”

Raluca Dumitrică
Diana-Mateescu-totul-despre-mame

La ediţia din martie a atelierelor, am aflat de la Diana Mateescu cum se poartă corect copiii

Diana Mateescu, fondator poartă-mă! şi consultant certificat de babywearing, a fost invitata ediţiei de martie a „Atelierelor cu mămici”, derulată la Connect Hub din capitală. Aceasta le-a vorbit celor prezenţi despre babywearing, oferind o serie de exemplificări ale purtării în siguranţă a copiilor.

Într-o sală cu foarte mulţi părinţi şi viitori părinţi, Diana Mateescu a vorbit cu jovialitate şi profesionalism despre ce înseamnă exact babywearing şi despre sistemele de purtare. Am aflat de la ea că purtarea copiilor oferă nenumărate beneficii pentru mamă şi copil: permite şi susţine alăptarea, oferă mobilitate mamei, ţine la distanţă depresia postpartum, le oferă copiilor şansa de a dormi şi de a se hrăni mai bine, iar mama şi copilul au parte şi de o conectare mai bună. În plus, există studii care demonstrează că babywearingul ajută şi în calmarea colicilor și face ca bebeluşul purtat să plângă mai puţin cel nepurtat.

Citeste și: Diana Mateescu: “În braţele mamei, bebeluşii se simt în cel mai sigur loc din lume și dorm cel mai profund”

De la teorie, la practică

Trecând de la partea teoretică la cea practică, cu ajutorul unor păpuşi de dimensiuni variate, ce reprezentau bebeluşi cu diferite vârste (chiar şi un bebeluş prematur), Diana Mateescu şi colega sa, Corina Cioflec, le-au arătat părinţilor aflaţi în sală cum se aşază corect în sistemul de purtare un copilaş. Tot ea a discutat în detaliu cu cei prezenţi şi despre tipurile de sisteme de purtare existente în acest moment, oferind informaţii pentru fiecare sistem în parte, dar răspunzând şi la nelămuririle mamelor şi taţilor veniţi la eveniment, majoritatea novici în acest domeniu al purtării copiilor.

Diana Mateescu le-a povestit părinţilor şi despre regulile de siguranţă, arătându-le cum se poate micşora riscul de cădere şi cum se reduce riscul de asfixiere. Nu în ultimul rând, invitata atelierelor a arătat cum se poate face susţinerea coloanei, prezentând şi câteva variante de aşezare a bebelușului în sistemul de purtare în funcţie de vârstă şi dezvoltare, care să ofere confort şi poziţie optimă.

Ponturi utile

Pentru că mulţi dintre cei prezenţi au dorit să ştie exact la ce ar trebui să fie atenţi în momentul în care merg să cumpere cel mai potrivit sistem de purtare pentru copilul lor, Diana Mateescu le-a spus acestora că trebuie să ţină cont, în primul rând, de vârsta copilului şi să vadă, în funcţie de acest criteriu, dacă sistemul de purtare este dotat cu suport pentru cap și dacă îi susţine copilului spatele, şoldurile şi picioarele cum trebuie. Nu în ultimul rând, Diana a precizat că trebuie acordată o atenţie sporită şi la materialele din care sunt fabricate sistemele de purtare. Spre exemplu, la produsele poartă-mă! materialele introduse nu au efecte nocive asupra organismului uman, nu pun în pericol viaţa, sănătatea, securitatea muncii, nu produc un impact negativ asupra mediului, nu conţin coloranţi azoici şi nu au efecte negative asupra copiilor.

Cei care au luat parte la evenimentul nostru au fost întâmpinaţi de o dulce surpriză, ce a constat în nişte biscuiţi delicioşi oferiţi de Pink Lemonade. Făcuţi din ingrediente sănătoase, naturale, fără aditivi şi conservanţi alimentari, produsele Pink Lemonade oferă produse de înaltă calitate şi o experienţă memorabilă.

Poți să ne dai și un like pe Facebook, dacă nu ne-ai dat deja, pentru a fi la curent cu cele mai utile și interesante articole pe care le publicăm!

Foto: Bogdan Dincă

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa