Detergenții pot cauza copiilor iritații și rinite! Cum speli eficient hainele bebelușului?

Ramona Dinescu
hainele bebelușului

Hainele bebelușului au nevoie de o îngrijire atentă deoarece intră în contact direct cu pielea sensibilă a acestuia și dacă nu sunt spălate corespunzător pot duce la apariția iritațiilor sau a obstrucțiilor nazale și chiar a rinite cronice. Într-o astfel de situație, degeaba tratăm copilul dacă nu eliminăm cauza. De asemenea, și hainele mamei care alăptează trebuie să primească același tratament special. 

Odată cu nașterea copilului, spălatul hăinuțelor va deveni o practică frecventă și sunt câteva sfaturi de care trebuie să ții cont pentru ca acestea să fie moi la atingere și să nu-i cauzeze iritații pe piele sau obstrucții nazale. Bebelușii au o piele foarte sensibilă și se pot deshidrata foarte ușor și atunci transpira­ția lor în contact cu diverse produse chimi­ce poate să reacționeze. Produsele de îngrijire pot traversa foarte ușor o piele fină și pot produce intoxicații, alergii, reacții locale de toate tipurile. Transpirația cu resturi de detergenți poate, de asemenea, provoca reacții alergice.

Cum să speli hainele bebelușului?

Bebelușii au o piele foarte sensibilă. Toate hainele pe care aceștia le poartă, inclusiv șosetele și căciulițele trebuiesc spălate într-un mod foarte delicat. De asemenea, vor fi spălate de foarte multe ori pentru că cei mici obișnuiesc să regurgiteze, să scuipe mâncare și să le păteze cu tot felul de lucruri. Încă un motiv pentru care trebuie să acorzi atenție spălării lor este acela de a te asigura că hăinuțele vor putea fi purtate un timp îndelungat.

Citește cu atenție eticheta hainelor bebelușului înainte de a le spăla

Hăinuțele pentru bebeluși au etichete pe care sunt trecute moduri diferite de îngrijire. Asigură-te că le citești pe toate cu atenție și verifică instrucțiunile legate de temperatura apei la spălare, de modul de spălare – manual sau cu mașina de spălat, dar și de cât de ignifuge sunt.

Sortează hainele bebelușului ce trebuie spălate

Înainte de a pune hăinuțele în mașina de spălat, sortează-le. Le poți aranja pe culori, colorate și deschise la culoare sau albe, dar le poți sorta și în funcție de temperatura apei la care trebuiesc spălate. Scutecele trebuie de asemenea spălate separat de celelalte haine și la o temperatură mai mare.

Folosește detergenți speciali pentru hainele bebelușului

Pielea bebelușului, așa cum spuneam este extrem de sensibilă, așa că dacă vei folosi un detergent special pentru hainele bebelușului, acesta poate face diferența. Astfel, hainele lui vor rămâne moi și mătăsoase și nu ăi vor provoca iritații pe piele. Ai putea avea nevoie de un produs special pentru îndepărtarea petelor, așa că alege unul special pentru piele sensibilă.

Detergenții obișnuiți de rufe conțin chimicale și parfum ce pot produce iritații și rinite copiilor. De regulă, trebuie evitat tot ce conține parabeni, conservanți, substanțe foarte mirositoare care pot agresa pielea copiilor. Ce ne place, ca adult, că miroase foarte frumos este agresiv pentru un copil. Alegeți produse cu mirosuri cât mai naturale, care nu conțin parfumuri, parabeni, alte substanțe agresive. O soluție foarte bună când speli hainele este să le limpezești de două ori. 

De asemenea, asigură-te că speli o cantitate corespunzătoare de haine, nu foarte multe într-o singură mașină de spălat, și folosește atâta detergent cât îți este indicat pe etichetă.

Fă reglajele corespunzătoare mașinii de spălat

Unele mașini de spălat rufe mai moderne au programe speciale pentru hainele bebelușilor. Este bine să folosești acest program deoarece astfel, hăinuțele nu se vor distruge. În plus, asigură-te că reglezi temperatura apei la care se vor spăla hainele, așa cum este indicat pe etichetă.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa