Cum să-ți izolezi fonic casa înainte de venirea bebelușului

Daniela Ghiorghe
izolare fonica

Apariția unui copil în familie este cea mai mare bucurie pentru un părinte, însă prezența unui bebeluș supărat în bloc nu este deloc o plăcere pentru vecini. Iar somnul noului membru al familiei poate fi tulburat ușor de zgomotele din împrejurimi. Ce e de făcut în această situație? Îți izolezi fonic casa.

Alege cu grijă camera bebelușului

Indicat ar fi să nu fie aproape de bucătărie sau baie, adică departe de aparate care fac gălăgie, cum ar fi cuptorul cu microunde, aragazul, mașina de spălat și frigiderul (deși acesta nu scoate un sunet foarte puternic, zumzetul din timpul nopții poate deranja somnul copilului).

Izolează pereții și tavanul

Soluția cea mai recomandată și utilizată de specialiști este placarea pereților sau a tavanului cu plăci de rigips sub care s-a pus vată de sticlă.

Astupă găurile și crăpăturile

Zgomotul nu trece doar prin pereți, așa că uită-te bine la ferestre, uși și locurile prin care trec cablurile, pentru că până și cele mai mici fisuri pot avea un rol important în propagarea sunetului. Folosește un tub cu spumă poliuretanică sau un pistol cu silicon.

Izolează podeaua

Podeaua reprezintă o suprafață mare dintr-o cameră, iar daca locuiești la bloc foarte multe zgomote pot apărea de la vecinii jos. Daca ai in plan sa îți schimbi parchetul, ideal ar fi ca înainte de montarea lui să pui și un strat de minimum doi centimetri de polistiren extrudat.

De asemenea, o bună metodă de izolare o reprezintă realibilitarea termică a blocului, care nu are doar rolul a menține căldura înăuntru, ci și de a ține sub control gălăgia.

Dacă locuiești la curte, treci mai ușor peste acest inconvenient. Poți planta copaci sau garduri vii în jurul casei pentru a diminua sunetul traficului mașinilor. În plus, poți instala capace pentru coșurile de fum, pentru că și pe acolo poate pătrunde zgomotul.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook. Acolo găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante!

Te-ar mai putea interesa