Cum hidratezi buzele celor mici

Iulia Mirică
cum-hidratezi-buzele-celor-mici-totul-despre-mame

Protecție naturală pentru buzele celor mici

Buzele crăpate pot fi enervante și inconfortabile, dar ce se întâmplă dacă buzele celor mici sunt uscate? Ar trebui să vă faceți griji? Dacă observați că cei mici au buzele crăpate, nu este nevoie neapărat să vă faceți griji, pentru că este o neplăcere destul de comună. Însă ar trebui să tratați această problemă cât mai repede posibil.

În cele mai multe cazuri, puteți vindeca buzele nou-născutului acasă, cu remedii naturale, în doar câteva zile. Iată care sunt metodele care vă pot scăpa de o vizită la medic!

Metode de hidratare pentru buzele celor mici

Cel mai bun și firesc lucru pe care îl puteți face pentru a trata buzele uscate ale nou-născuților este aplicarea a puțin lapte matern pe buze cu ajutorul degetelor. Este recomandat să nu insistați în absorbirea laptelui de către buze, deoarece zona ar trebui să rămână puțin umedă. Laptele matern va vindeca și proteja pielea celor mici împotriva bacteriilor.

Puteți folosi, de asemenea, un balsam de buze organic pentru a le menține hidratate. Sau puteți folosi ulei de cocos, care conține acid lauric, o substanță regăsită chiar și în laptele matern. O altă soluție pentru nou-născuții cu buzele crăpate este crema cu lanolină. Lanolina este o substanță ceroasă care se regăsește în mod natural pe lâna oilor și este de multe ori prezentă în cremele de îngrijire a sfârcurilor la debutul alăptării. Cu toate acestea, chiar dacă folosiți substanțe naturale, este recomandat să discutați cu medicul pediatru de fiecare dată, pentru a vă asigura că metodele abordate sunt sigure pentru cei mici.

Un procedeu des întâlnit este aplicarea unei cantități mici de ulei de măsline sau de vaselină pe buzele celor mici înainte de culcare. Acest lucru va ajuta la menținerea umidității, protejând în același timp buzele bebelușului de la saliva din timpul somnului. Deși vaselina este un produs non-toxic, copilul poate dezvolta diaree, dureri abdominale sau tuse dacă produsul este ingerat.

Cum vă dați seama dacă cei mici suferă de deshidratare?

În cazul în care buzele celor mici continuă să fie uscate, încercați să observați dacă există semne ale deshidratării. Acest lucru se întâmplă când organismul pierde apă și substanțe nutritive atât de repede, încât nu poate menține funcționale atribuțiile sale. Printre simptomele deshidratării la copii se numără: limba uscată, buzele crăpate, lipsa lacrimilor când plâng, ochii afundați în orbite, pielea uscată, respirația profundă și rapidă, picioarele reci și umflăturo. Dacă observați oricare dintre simptomele enumerate mai sus, trebuie să mergeți la doctor cu cei mici.

Citește și:
Părul bebeluşului: evoluţie şi îngrijire
Alternative pentru şerveţelele umede din comerţ
Cum tăiem unghiile bebeluşului?

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa