Cum alegi cel mai bun interfon pentru bebe

Alexandra Irimiea
interfon totul despre mame

Să alegi cel mai bun interfon pentru bebe poate fi dificil. Iată de ce caracteristici trebuie să ții cont.

Interfornul pentru monitorizarea bebelușului este un dispozitiv accesibil mămicii moderne care îi permite să plece de lângă cel mic, dar în același timp să fie cu ochii – de fapt cu urechile – pe el. Pe piață sunt însă nenumărate modele cu diverse funcții sau dotări, așa că trebuie să te documentezi despre fiecare înainte de a lua cea mai bună decizie.

Citește și: De ce să ţii cont când alegi hainele bebeluşului

Iată care sunt cele mai importante caracteristici la care să fii atent înainte de a cumpăra un interfon pentru monitorizarea bebelușului.

Alegerea unui interfon pentru bebe: portabilitate

Raza de acțiune a unui interfon este mai bună în câmp deschis, fiind cuprinsă, în general, între 100 și 800 m, dar scade foarte mult în interiorul casei, ajungând până la 50 m, în funcție de produs. De regulă, această distanță este suficientă pentru un apartament, dar dacă stai la casă și obișnuiești să ieși în grădină, atunci trebuie să alegi un interfon cu o rază de acțiune mare.

Unul sau mai multe receptoare pentru părinți

Un interfon digital are două componente: o unitate de monitorizare care rămâne în camera bebelușului, conectată la o priză, și una sau două portabile, pentru părinți. Fii atentă ca unitatea parentală să aibă un sistem de avertizare sonor atunci bateriile sunt descărcate sau nu se mai află în raza de acțiune.

Cel mai bun interfon pentru bebe: funcții utile

Un interfon pentru bebeluș trebuie să aibă câteva funcții standard: un volum reglabil, mai multe canale de recepție, pentru a evita interferențele, și eventual un sistem anti-bruiaj. Pe piață există interfoane cu lumină de veghe sau cu melodii liniștitoare. De asemenea, unele dispozitive pot afișa nivelul de zgomot atunci când sunt oprite sau pot măsura temperatura și umiditatea din camera celui mic.

O altă funcție utilă este cea care permite comunicarea între cele două dispozitive. În acest mod poți să vorbești cu bebelușul până când ajungi la el.

Interfon video pentru bebe

Un interfon audio pentru bebe îți permite să auzi orice zgomot din camera copilului, însă părinții caută tot mai des unul care are și o funcție video. Astfel, ei pot să vadă orice mișcare face bebelușul, chiar și noaptea, fiind dotat cu infraroșu. De asemenea, imaginea video poate fi transmisă și pe smartphone cu ajutorul unei aplicații și a unei conexiuni wi-fi.

Interfon pentru monitorizarea respirației bebelușului

Chiar dacă sunt mai scumpe, părinții preferă un interfon care este capabil să măsoare chiar și respirația celui mic. Astfel, dacă respirația nu e constantă sau se oprește timp de 20 de secunde, sună o alarmă la interfon.

Orice interfon pentru bebe funcționează cu baterii sau cu acumulatori pe care trebuie să-i încarci la priză, autonomia lor fiind de cel mult opt ore.

Un ultim sfat: atunci când te uiți după promoții și reduceri pe site-uri, citește și părerile utilizatorilor. Acestea te pot ajuta să decizi mai ușor care este cel mai bun interfon pentru bebe.

Și, bineînțeles, nu uita că cel mai bun interfon ești chiar tu, așa că fii cât mai des aproape de bebelușul tău și folosește interfonul doar atunci când nu ai alternativă.

Dacă ți-a plăcut acest articol, îți propunem să descoperi și: Soluţii testate pentru a calma un bebeluş agitat

Și nu uita să ne dai un like pe Facebook, dacă nu ne-ai dat deja, pentru a fi la curent cu cele mai utile articole pe care le publicăm!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa