Cu copilul la plajă: ce luăm cu noi, ce mănâncă, cum îl protejăm

Cristina Călin, redactor
la plajă

Copiii adoră să meargă la plajă și noi ne bucurăm atunci când îi vedem cât de tare se distrează. Totuși, nu este momentul să ne relaxăm cu totul. Ba mai mult, ar trebui să fim cât se poate de vigilenți pentru că se pot întâmpla tot felul de accidente.

Atunci când sunteți la plajă, chiar dacă soarele nu este foarte puternic, pielea sensibilă a copilului se poate arde, așa încât este vital să o protejați. Dacă aveți un bebeluș mai mic de șase luni, nu-l lăsați în bătaia directă a soarelui sub nici o formă. Dacă este mai mare, atunci nu stați la plajă între 11 și 15.

Când stați cu copilul afară, în zilele de vară, aveți grijă să fie îmbrăcat cu haine de bumbac subțire care să le acopere mâinile și picioarele. Costul de baie cu protecție UV poate fi o alegere bună. De asemenea, nu trebuie să lipsească pălăriuța de pe cap și nici ochelarii de soare care îl vor proteja nu doar de lumină, dar și de nisip.

Ce punem în bagajul pe care îl luăm la plajă?

Prosoape. Pentru copii ar trebui să aveți cel puțin două, unul pentru șezlong, unul pentru a-l șterge de apă

Umbrelă sau cort cu protecție UV. La plajă aveți nevoie de umbră, fie că soarele este sau nu puternic.

Paravan de vânt. Acesta va oferi intimitate familiei, dar vă va proteja și de vânt. Dacă aveți un bebeluș căruia îi place să o ia la sănătoasa atunci îl va ține pe loc.

Pături de picnic. Nu doar că sunt foarte comode, dar îi protejează pe cei mici de nisip. Mulți bebeluși sunt iritați atunci când simt nisip pe tălpi sau pe mâini.

Geantă frigorifică cu apă și mâncare. Aerul curat de la plajă și apa mării le vor face copiilor, indiferent de vârstă, o foame de neimaginat. Luați câteva gustări și apă suficientă pentru a evita deshidratarea.

Loțiune de plajă. Înainte de a ieși pe plajă, aplicați loțiunea protectoare într-un strat suficient de gros pe fiecare suprafață a corpului copilului. Nu ocoliți tălpile și palmele. Crema de protecție trebuie să fie adaptată nevoilor copilului, să aibă factor de protecție minimum 14 și să ofere atât ptotecție UVA, cât și UVB. Loțiunea trebuie reaplicată la fiecare două ore sau de fiecare dată copilul iese din apă, chiar dacă, teoretic, scrie pe ambalaj că este rezistentă la apă.

Biberoane curate. Dacă bebelușul este hrănit cu lapte formula este necesar să aveți suficiente biberoane curate în care să puneți formula deja măsurată și apă la o temperatură potrivită.

Trusă de prim ajutor

Colace, aripioare și/sau vestă

Găletușă, forme de nisip, minge de plajă.

Papuci de plajă. Cu cât copilul este mai mare, cu atât va fi mai dornic să exploreze tot ce este la plajă. Papucii îl vor proteja de înțepături și de arsuri solare.

Aparat de fotografiat pentru a imortaliza excursia copilului la plajă.

Cum am grijă de siguranța copilului la plajă?

Alegeți să vă așezați într-un loc curat, nu prea aproape de plajă. Eventual informați-vă înaine să nu fie foarte aglomerat.
Dacă aveți un cort, puneți prosoape înăutru și verificați din când temperatura din interior.

Dacă copilul vrea să exploreze, trebuie să fie însoțit în permanență de un adult. Pe o plajă aglomerată, poate fi pierdut foarte ușor, iar tentația lor cea mai mare este să meargă direct în apă. Nici în mare nu va intra nesupravegheat.

Încercați să împiedicați copilul să bage în gură tot ce găsește pe jos. Dacă nu reușiți, nu vă panicați! Dați-i să bea suficientă apă, dacă a mâncat nisip. Mergeți la un medic dacă sunteți îngrijorat. Can I take my baby swimming in the sea?

Ce îi dau copilului să mănânce la plajă?

Dacă alăptați, atunci totul este foarte simplu. Nu aveți nevoie de nimci altceva.

Dacă hrăniți copilul cu lapte formula, atunci trebuie să veniți cu laptele și apa gata măsurate pentru a vă ușura sarcina. Un termos vă va fi de mare ajutor.

Copilul care se hrănește cu hrană solidă, va fi spălat pe mâini înainte de a mânca. Puteți să-i dați banană, morcov, fructe, cașcaval, struguri.

Nu este nimic complicat în a merge cu copilul la plajă. Trebuie doar un pic mai multă organizare și vigilență, însă bucuria celui mic vă va face să uitați de toate neajunsurile.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook. Acolo găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa