Beneficiile masajului pentru bebeluşul tău

Theodora Fintescu, redactor
beneficiile masajului pentru bebeluș -masaj acasa

Cu siguranţă ai simţit schimbarea în starea bebeluşului tău atunci când, oricât de agitat ar fi, începi să îi masezi pielea cu blândeţe. Explicaţia este simplă: atunci când îi faci masaj micuţului tău, îi stimulezi sistemul nervos central care declanşează un lanţ de reacţii pozitive: creierul produce mai multă serotonină, un hormon care aduce o stare de bine şi scade producţia de cortizol, un hormon care este secretat ca răspuns la stres.

Acest articol conține prezentare de produs

Prin urmare, masajul înseamnă mai multă relaxare şi mai puţin stres pentru bebeluşul tău. Masajul aduce şi beneficii emoţionale, mângâierile blânde şi mişcarea ritmică sunt o formă puternică de comunicare între bebeluşi şi părinţii lui. 10 -15 minute petrecute împreună, într-o atmosferă liniştită, şi vei fi surprinsă de starea de bine ce vă va cuprinde pe amândoi.

Beneficiile masajului pentru bebeluș. Cum te pregătești

Înainte de a începe masajul, asigură-te că temperatura în cameră este potrivită. Scoate orice bijuterie care ar putea veni în contact cu pielea bebeluşului, pune uleiul de masaj la îndemână, scoate hainele micuţului tău, lăsând doar scutecul, şi pune-l pe un prosop moale.

Beneficiile masajului pentru bebeluş:

 • Stimularea multisenzorială susţine dezvoltarea socială, emoţională, cognitivă şi fizică a bebeluşului
 • Masajul reprezintă timp special de comunicare între părinţi şi bebeluş care înseamnă dragoste, respect şi empatie
 • Îmbunătăţeşte funcţia digestivă a bebeluşului
 • Aduce relaxare şi ajută bebeluşul să se calmeze, reducând episoadele de plâns
 • Ajuta la tonifierea musculară
 • Îmbunătăţeşte circulaţia
 • Stimulează sistemul imunitar
 • Stimulează dezvoltarea neurologică
 • Ajută la un somn mai liniştit al bebeluşului
 • Creşte fluxul oxigenului şi nutrienţilor în celule
 • Reduce agitaţia şi plânsul cauzate de colici

Baia este, de asemenea, un prilej de masaj şi mângâieri. Plimbă mâinile uşor peste fiecare parte a corpului bebeluşului tău, va fi foarte relaxant. Pune ulei de baie sau loţiunea de spălare direct în apă din cădiţa şi spală-l direct cu mâna, fără să foloseşti un bureţel de baie. Contactul piele pe piele este recunoscut pentru efectele relaxante şi calmante asupra bebeluşilor. După baie, tamponează pielea bebeluşului cu un prosop moale şi aplică o cremă hidratantă pe toată suprafaţa corpului.

produs pentru bebelusi masaj de la Johnson

Gama de produse Johnson’s Baby asigura îngrijirea delicată şi sigură a pielii bebeluşului, încă din prima zi: şampon, loţiune de spălare, ulei de masaj, loţiune hidratantă, crema hidratantă. Fiecare produs din gama JOHNSON’S® Baby este special creat pentru pielea delicată a bebelușului și dovedit clinic ca fiind delicat, blând și sigur pentru utilizare.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa