Aplicații care urmăresc puseele de creștere. Care sunt cele mai bune

Geo Mihalcea
Bebe-aplicațiile de monitorizare a dezvoltării bebelușului îți fac viața mai ușoară

Aplicații care urmăresc puseele de creștere. Despre puseele de creștere am mai scris pe larg AICI. Pe scurt, sunt acele momente din dezvoltarea bebelușului tău în care el înregistrează achiziții cognitive importante. Copleșit de informațiile lumii exterioare, bebelușul plânge excesiv și tu nu știi cum să-l liniștești. Ei bine, soluția o poți avea chiar la tine pe telefon, pentru că vei fi notificată înainte ca puseul să apară!

Pare rupt dintr-un film științifico-fantastic, dar este pe cât se poate de adevărat: există soluții pentru a afla că un puse urmează să apară.

Creierul bebelușului se dezvoltă încă din burtica ta și el nu poate verbaliza aceste transformări și atunci…plânge!

În puseele de creștere, vei remarca, pe lângă crizele de plâns, tulburări de alimentație, treziri nocturne, indispoziție generală. Acum, trebuie doar să-ți instalezi o aplicație pentru a monitoriza aceste etape! Atenție însă! Aplicația nu înlocuiește vizitele regulate la medic! Unele aplicații se instalează pe bani, altele sunt gratuite.

Ce trebuie să știi despre creierul bebelușului tău

După numai trei săptămâni petrecute în burtica ta, primele celule nervoase ale fătului încep să apară. La sfârşitul celei de a opta săptămâni de sarcină, cele două emisfere cerebrale ale bebeluşului sunt deja formate.

Lung de aproape 30 cm şi cântărind aproape 600 g, puiul tău are la sfârşitul lunii a cincea de viaţă intrauterină între 10 şi 100 de miliarde de neuroni care trebuie să se diferenţieze, să se ramifice şi să se interconecteze.

Percepţia, intuiţia, raţionamentele, memoria, mişcarea, toate sunt funcţii cerebrale care depind de integritatea neuronilor şi de perfecţiunea comunicării dintre ei.

The Wonder Weeks- cea mai bine vândută aplicație din lume

Wonder Weeks este o aplicație care te avertizează când apare un puseu de creștere

Acestă aplicație atât de mult apreciată în ultimii ani de părinții din întreaga lume poate fi folosită din perioada sarcinii, pentru a urmări dezvoltarea copilului tău încă din perioada uterină.

Ce face Wonder-Weeks?

• Te ajută să ții un jurnal al copilului pe etape de dezvoltare
• Te anunță din timp când va avea loc un nou puseu de creștere
• Crează programe personalizate pentru bebeluș
• Își dezvăluie perspective nebănuite în lumea salturilor de creștere.

Toți bebelușii trec printr-o perioadă ceva mai dificilă în jurul aceleași vârste. Cercetătorii au demonstrat că există 10 astfel de schimbări majore, care pot fi predictibile, numite pusee sau salturi de creștere, în primele 20 de luni de viață.

Este momentul achizițiilor primare, de bază și toate aceste transformări sunt legate de dezvoltarea mentală a bebelușului care-i afectează nu numai starea de spirit, ci și sănătatea, inteligența și somnul.

Plâns necontrolat? Mârâit nesfâșit? E semn de progres!

În timpul unul „salt” (puseu) sugarii plâng destul de mult, deoarece ating un nou prag în dezvoltarea lor netală. Și asta este un lucru bun, semn că învață multe lucruri noi.

Comportamentul dificil este așadar un semn că bebelușul tău înregistrează progrese mari. Dacă dezvoltarea fizică se vede cu ochiul liber, cea mentală este anunțată de cel mic prin plâns! Cercetările demonstrează că salturile de dezvoltare sunt însoțite de modificări ale creierului.

Cu ce te ajută Wonder-Weeks?

• Primești notificare înainte de a avea loc un salt
• Te învață cum să îți ajuți copilul în aceste momente.
• Îți explică modul în care cel mic percepe în acel moment lumea înconjurătoare.
• Cum să profiți la maxim de acest nou salt.

Un sfat util

Completează cu atenție datele inițiale cerute în aplicație, pentru ca informațiile primite, prin intermediul notificărilor să fie cât mai corecte și personalizate. În primul rând producătorii au stabilit că trebuie să începi cu introducerea datei conceperii copilului și nu data nașterii sale. De ce este important? Așa cum spuneam la început, aplicația va urmări și dezvoltarea intrauterină a celui mic, îți va dezvălui dezvoltarea sa mentală dinainte de a veni pe lume!

Există diferențe-n dezvoltarea creierului de la un copil la altul, mai ales în cazul celor care s-au născut prematur. Creierul se dezvoltă atât în interiorul, cât și-n afara pântecului, de aceea este nevoie de data conceperii și nu a nașterii pentru ca aplicația să funcționeze optim!

Pentru mai multe detalii înainte de instalare, vizitează site-ul companiei producatoare.

Bebe aplicații: WebMD Baby- sănătatea copilului aprobată de medic

Webmed bBby este o aplicație suprevegheată direct de medici

Aplicația gratuită pentru bebeluși la WebMD oferă multe informații gratuite și posibilitatea de a urmări reperele cheie ale dezvoltării bebelușului. Cu peste 400 de articole, 70 de videoclipuri și 600 de sfaturi aprobate de medic, aceasta este o aplicație utilă pentru orice părinte aflat la început de drum.

Conținutul include informații actualizate clasificate pe diferite categorii: inclusiv îngrijirea copilului în primii ani de viață, boli și situații de urgență, sfaturi pentru mame, sfaturi pentru tati, dezvoltarea bebelușului pe săptămâni, secținea întreabă pediatrul, reperele, vaccinurile și vizitele medicului pentru copii.

Aplicația WebMD este disponibilă pentru dispozitivele Iphone și Android.

Baby +, o bebe-aplicație cu multe funcții

Este o aplicație care următește dezvoltarea bebelușului pas cu pas și te ajută să salvezi toate informațiile și momentele speciale introduse aici.

Ce găsești în Baby+

• Informații zilnice pe blog
• Dezvoltarea săptămânală a bebelușului
• Ghid de alăptare
• Sfaturi de recuperare după naștere
• Activități pe care le poți face cu bebe pentru a-i stimula dezvoltarea

Memozează momentele speciale:

• Jurnalul copilului tău
• Crearea videoclipurilor Timelapse
• Planificarea unei zile
• Sintetizarea informațiilor esențiale într-un anuar.

Alte funcții ale aplicației Baby+

• Emite sunete care-l ajută să doamă mai bine
• Monitorizarea apariției dinților copilului
• Evidența programărilor la medic
• Urmărirea creșterii în greutate
• Urmarirea evoluției mai multor copii (poți introduce în aplicație datele celorlați frați).

Despre dezvoltarea copilului poți afla mai multe și în următoarele articole, pe care le găsești în site-ul nostru: 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa