5 lucruri care nu trebuie să lipsească din camera bebelușului

Anca Vlad
camera bebelusului

Ca și păsările care-și clocesc ouăle, oamenii au instinctul de a amenaja „cuibul”. Acest lucru li se întâmplă femeilor însărcinate, mai ales între lunile a cincea și a opta de sarcină.

Varietatea de culori și modele de mobilă pentru camera copilului, dar și a țesăturilor, covorul sau draperiile fac cumpărăturile cu atât mai amuzante. Dar ce este important și ce e în plus? Vă prezentăm în continuare cinci dintre cele mai importante lucruri care ar trebui să se găsească în orice cameră pregătită pentru un bebeluș. Atenție! Înainte să cumpărați unul dintre aceste produse, măsurați spațiul alocat fiecărei piese în parte!

Pătuț pentru copil.

Acesta trebuie să aibă dimensiune potrivită, rezistență și durabilitate. Mai departe, rămâne la latitudinea fiecăruia dacă vrea și carusel atașat sau baldachin. Bineînțeles, mai trebuie salteaua potrivită și husă specială.

Măsuță pentru înfășarea și îngrijirea copilului

Este un alt accesoriu indispensabil în camera bebelușului. Una dintre cele mai importante condiții pe care trebuie să le îndeplinească este înălțimea. Asta vă poate scuti de durerile inerente de spate. Alegeți un model cu rafturi și sertare la îndemână, dar și cu grilaje de protecție laterale. Ideal ar fi ca materialul cu care este acoperită să fie impermeabil și ușor de curățat.

Balansoar sau fotoliu rabatabil.

Această piesă de mobilier vă oferă confort în timp ce alăptați sau îl legănați ca să adoarmă. Găsiți un astfel de balansoar aici.

Dulap pentru haine.

Când cumpătați acest produs, amintiți-vă că în primii doi, trei ani, hăinuțele copilului sunt mici și ocupă puțin spațiu. Mai mult, după câțiva ani, veți fi nevoiți să-l schimbați cu unul mai încăpător, potrivit unui adolescent.

Coș pentru jucării.

Nu este absolut necesar în camera bebelușului în primele 3 luni de viață, dar, cu siguranță, vă va fi de folos după aceea. Ocupă puțin spațiu și puteți depozita toate jucăriile pe care i le veți cumpăra copilului sau pe care, cu siguranță, le va primi în primele luni de viață.

Vrei să afli de la specialiștii în design interior cum ar trebui să amenajezi camera copilului, vino la Conferința ”Spațiul copilăriei”, Alina Vîlcu și Omid Ghannadi, totul despre asta. Mai multe detalii poți afla de AICI, iar dacă te înscrii până la 15 octombrie poți beneficia de o REDUCERE substanțială de preț.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa