Vacanță relaxantă cu copiii. Există așa ceva sau e doar un mit?

Daniela Ghiorghe
vacanta relaxanta cu copiii

  O vacanță relaxantă cu copiii reprezintă un mit pentru multe femei. Iar acest lucru se întâmplă pentru că, atunci când este prezentă toată familia, apar situații care pot deveni destul de stresante, mai ales când sunt implicați și cei mici, scrie newparent.com. 

  Soluția? Trebuie să fim mai bine organizate. „Când ne gândim la vacanță, ne gândim la toate lucrurile pe care le putem vedea și cum putem să facem asta într-o singură zi”, spune Lissa Poirot, editor la FamilyVacationCritic.com. „Trebuie să ne amintim că avem nevoie să facem lucruri pentru care suntem pregătiți pentru a evita stresul.”

  Mai jos găsiți mai multe sfaturi pentru a avea o vacanță relaxantă cu copiii:

  1. Planifică din timp. Este important să știi ce și cât să-ți pui în bagaj. Aeroporturile au multe reguli în privința lucrurilor pe care le poți lua cu tine într-o călătorie. De exemplu, în bagajul de mână nu poți călători cu recipiente mai mari de 100 de ml. Ține minte acest lucru atunci când împachetezi sticluțe, cât și lucruri grele precum căruciorul pentru copii sau alte genți. De asemenea, o idee bună este să suni la hotel și să-i întrebi dacă au lucruri de care ai nevoie.
  2. Pleacă de acasă mai devreme. Nu uita să pleci cu cel puțin 2 ore  înainte de acasă atunci când te îndrepți către aeroport. Parcatul, check-in-ul, vama, etc durează destul de mult în mod normal. Iar când sunt și copiii cu voi durează și mai mult.
  3. Micșorează așteptările pe care le ai în privința copiilor. Copiii nu sunt obișnuiți să călătorească foarte des, așa că nu trebuie să ai așteptări prea mari de la ei. Aceștia au un ritm al lor și s-ar putea să trebuiască să te miști mai încet pentru a nu-i ameți. Când călătorești cu copiii trebuie să iei pauze mai des, să mănânci pe drum, să te faci vizite la toalete și să te întorci la hotel pentru somnul de după masă. Aceste lucruri îți pot întrerupe ziua, dar este mai bine ca cei mici să fie odihniți decât nervoși.
  4. Nu te abate de la programul pe care l-ai făcut. Acest sfat este important mai ales pentru cei care au devenit părinți de puțin timp. Bebelușii au nevoie de odihnă și de aceea este important să păstrezi o anumită rutină a programului acestora, cu ore fixe. Somnul de după masă și mesele trebuie să aibă loc la aceleași ore, în fiecare zi.
  5. Împachetează lucruri în caz de urgență în geantă. Momentele neașteptate au loc și în vacanță. De exemplu, gustările pot potoli puțin foamea copiilor când stați la coadă pentru intrarea la muzeu. În plus, ar trebui să ai cu tine mereu un schimb de haine în caz că au loc diferite accidente.

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa