Scrisoarea unui bebeluş pentru Moş Crăciun

Raluca Manea
scrisoarea-unui-bebelus-pentru-mos-craciun-totul-despre-mame

  Dacă Moş Crăciun ar putea citi gândurile bebeluşului nostru, precis ar pune sub brad cadouri mai interesante decât jucăriile clasice, mai palpitante decât hăinuţele, mai drăgălaşe decât botoşeii croşetaţi.

  Dragă Moş Crăciun,
  Am auzit că primeşti corespondenţă de la bebeluşi, aşa că îţi scriu de pe acum, să fiu sigur că ajunge scrisoarea la tine.

  Am nouă luni, iar mami îmi spune “bebeluşul de bucurie”, pentru că-s haios şi când sunt nervos. E primul meu Crăciun pe lumea asta, dacă nu îl punem la socoteală pe cel din burtica mamei. Acolo nu aveam pretenţii la cadouri. Acum am!

  Mi-a şoptit un elf de-al tău că ai în desagă  nişte cărţi pentru mine.  Sunt perfect de acord!  Cu cât mai multe,  cu atât mai bine.  Nu te stresa prea tare pentru conţinut, nu mă interesează deocamdată. Ai grijă totuşi să fie făcute din  carton de calitate, ador să rod cotoare de cărţi zilele astea…

  Citește și: 8 alternative adorabile la bradul de Crăciun

  Am aflat eu că pentru tati ai de gând să aduci un gadget. Când îl iei de la magazin, eşti drăguţ să pui în sac  şi câteva cabluri cu mufe pentru mine? După ce termin eu cu mestecatul lor, mă voi strădui să le unesc capetele cu precizie şi concentrare. Mami spune că e un bun exerciţiu de motricitate fină. Ce-o mai fi şi aia?

  Pentru camera mea, vreau un covor plin cu scame

  Te rog să nu îmi aduci un covor gata aspirat, nu am ce face cu el. Mă distrez grozav să culeg scamă cu scamă. Le depozitez apoi în gură, spre disperarea adulţilor din jur.  În plus, mami spune că e o carieră de viitor, fiindcă şi pe ea o puneau bunicii să adune scamele de pe covor  ori de câte ori se pregăteau să primească  musafiri.

  Să nu cumva să vii la mine cu jucării muzicale! Dacă ai cumva în sac, le cedez bucuros surioarei, ea e pasionată de aşa ceva. Mie să îmi aduci cd-player cu casetofon şi radio adevărat. Am în plan un test ştiinţific cu el:  cât de tare trebuie să-l izbesc cu palma mea pentru a-l strica de tot?  În plus, aparatul are  cabluri de ros, vibraţii la volum mare, e un deliciu!

  Nu mă gândesc doar la mine, eu sunt un sufletist de felul meu…

  Pentru sora mea, te rog, o cască. Am început s-o antrenez în lupte greco-romane, ne batem pe jucării (pe mine chestiile astea mă interesează doar  când se joacă ea cu ele, altfel le ignor cu brio). Cu o cască ar rezista mai bine Cati, că eu o trag de păr, nu mă-ncurc!

  Pentru frate-meu, dopuri de urechi. Când îl văd, chiui de se aude până la vecini. Le poate purta şi în timpul concertelor mele nocturne, căci el trebuie să se trezească de dimineaţă ca să meargă la şcoală.

  Pentru mami, ciocolată. Când mama e fericită, toată casa-i fericită!

  Pentru tati, un concediu lung, să recupereze orele de somn şi de joacă cu care e restant.

  Aaa… Moş Crăciun, să nu uiţi de ambalaje! Poţi să pui cutiile mai mici în cutii mai mari, să înveleşti totul în bubble wrap şi hârtie colorată, eu sunt disperat după cutii mai mult decât după jucării.

  Poezii să nu aştepţi de la mine, acum sunt în stadiul de gângurit. Dar îţi promit că te voi trage de barbă ca un profesionist, să mă ţii minte peste ani şi ani!

  Te pup şi te aştept!
  Cu drag,
  Bebeluşul de bucurie

  Sursa de inspiraţie pentru acest articol este aceasta lista de cadouri inedite.

  Citește și:
  5 tradiţii de sărbători pe care le voi scoate de la naftalină în acest an
  25 de filme de văzut în familie în vacanţa de iarnă
  Cele mai bune cadouri de Crăciun sunt gratis

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa