Vocea ta. Pregătiri pentru prima vacanță de iarnă cu bebe

Cristina Călin, redactor
prima-vacanta-cu-bebe

De când ne știm ne-a plăcut să călătorim. Suntem pasionați să descoperim locuri noi, să încercăm mâncăruri tradiționale din diverse zone, să vizităm muzee, peșteri, castele. Ne încărcăm cu energie pozitivă, simțim că ne îmbogățim.

Pentru mine, excursia începe înainte de a pleca efectiv de-acasă. Studiez zona în care mergem, fac liste și listuțe cu obiective turistice, mă interesez care sunt prețurile și programele de vizitare, citesc recenzii despre localuri, zone de agrement și hoteluri. O adevărată muncă de cercetare!

8 trucuri pentru călătoriile cu copiii

Emoții și mai mari avem acum, când plănuim prima vacanță cu bebe. Încă de când ne-a trecut prin cap ideea să plecăm toți trei în concediul de iarnă, m-a cuprins nerăbdarea. Pentru că nu știm cum reacționează la frig, am luat în calcul o plecare scurtă de trei zile. Nu vrem să petrecem mini-concediul într-o cameră de hotel! Apoi, am început să căutăm hoteluri sau pensiuni într-o zonă care să nu fie la o depărtare de mai mult de două ore de casa noastră. Am mai mers noi cu el cu mașina, dar nu atât de mult. Pentru că nu vrem surprize neplăcute, a durat ceva timp până când am găsit locul perfect care să ne găzduiască două nopți.

Pentru că suntem cu bebe, am căutat ca hotelul să îndeplinească următoarele condiții, pe lângă curățenie, care ar trebui să fie obligatorie:

Cum să alegi vacanţa în funcţie de vârsta copilului

  • Să aibă și restaurant. Am citit câteva meniuri, acolo unde erau postate pe site-ul locației. Cum bebe este diversificat și nu vreau să mai umplem portbagajul cu borcănele sau cu blender și alte ustensile, am căutat să aibă supă cremă, pilaf, carne la grătar, piure, ciorbițe, pește, legume la grătar. Cum am mania controlului, am și sunat să întreb dacă au scaun de masă pentru copii mici și dacă pot încălzi laptele copilului la bucătărie.
  • Să aibă piscină acoperită. Aceasta va ține loc și de plan B în cazul în care bebe nu se dovedește a fi prieten cu zăpada. Apoi, ne-am gândit că seara va fi o activitate plăcută pentru toți trei, iar bebelușul nostru va dormi neîntors după o bălăceală zdravănă
  • Să nu aibă foarte multe camere. În general, căutăm locurile mai liniștite, dar acum cu atât mai mult.
  • Camerele să fie suficient de mari, iar patul să fie king size.

Nu a fost ușor, dar am găsit ceea ce căutam. Totuși, nu a fost ieftin, dar vă spun mai târziu ce ne-a salvat.

Sfaturi pentru călătorii perfecte cu bebelușul tău

Ca să ajungem la frumosul hotel, va trebui să parcurgem un drum de aproximativ două ore. Sperăm să nu petrecem prima zi de concediu în trafic. Totuși, din precauție, am pregătit bagajul copilului cu mare atenție. Pentru drum am pus într-o geantă separată: apă, biscuiți speciali pentru vârsta lui, o banană, o cărticică cu multe activități pe care am cumpărat-o special pentru această excursie, un schimb de haine. Vom pleca în timpul programului lui de somn și sunt convinsă că va dormi, dar mai bine să preîntâmpinăm orice probleme.

Ce ne-am propus să facem cu un bebe la munte iarna? Multe! În prima zi, vom ajunge când el se va trezi, așa că vom lua masa la restaurantul hotelului, după ce ne vom caza. Apoi, vom merge la un castel din zonă. Obiectivul turistic este pentru noi, aerul curat din timpul plimbării pentru bebe. Apoi, va mai urma un pui de somn și cina. Am planificat să mergem la un local foarte drăguț, italienesc unde au paste cu fructe de mare așa cum îmi plac mie, friptură de vită pe placul soțului și supă cremă de broccoli pentru bebe. După aceea, ne vom întoarce la hotel, vom merge o oră la piscină și la culcare. Doar am venit să ne odihnim.

Cu copiii la restaurant – cum să nu transformi o seară în familie în coșmar

A doua zi, vom face o plimbare pe munte. Vom merge cu telecabina, vom bea o ciocolată caldă la cabana din vârf, vom face câțiva pași cu bebe pe creastă și apoi ne vom întoarce. Prânzul l-am planificat la un local cu specific românesc, nu vă mai zic ce vise mi-am făcut că o să înghițiți în sec la fel ca mine. După o așa plimbare, vom merita toți 3 un somn de pranz. Va fi tocmai bun pentru a avea putere să ne facem plimbarea de seară și să mergem iarăși la piscină.

În ultima zi, nu vom schimba cu mult programul, doar că după prânz vom pleca spre casă.

Ca totul să decurgă conform planului, bagajele noastre vor semăna un pic cu o mutare. Încă nu am terminat cumpărăturile. Am noroc că am un card deștept, cu care poți plăti pe loc orice cumpărătură în valoare de peste 200 de lei, iar la POS ești întrebat dacă vrei 3, 6, 12 sau 18 rate. Acest sistem de rate este valabil în orice magazin, iar cu acest card poți plăti oriunde în lume. În plus, nu e greu de obținut de la Banca Românească. Și sunt convinsă că voi avea nevoie de el pentru că pe lista mea de cumpărături am următoarele: combinezon de iarnă îmblănit, cizme de fâș îmblănite, o cremă de față de calitate împotriva vântului și a frigului, niște bluzițe termorezistente. Cum aleg tot ce e mai bun pentru puiul meu, sigur voi avea nevoie de cardul deștept.

Mai sunt câteva zile până plecăm. Gata, fug la cumpărături!

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa