Parintii eco – 6 pasi simpli pentru o educatie verde

TOTUL DESPRE MAME
eco

Cum ii educam sa gandeasca eco?

Odata ce apar copiii in viata parintilor, grija pentru mediul inconjurator nici ca mai primeaza. Suficient ca acum exista niste fiinte noi in viata lor si trebuie sa invete sa puna un scutec ca sa se mai si gandeasca la atitudini verzi si prietenoase cu natura.

Exista insa 6 pasi simpli pentru o educatie eco, un mic ghid in care sfaturile pentru cresterea copilului pur si simplu se intersecteaza cu unele dintre fundamentele ecologice.

Asadar, daca vreti sa fiti parinti eco trebuie sa:

1. Fiti un exemplu pentru copii. Voi sunteti modelele din viata celor mici, de la voi invata cum sa se comporte, de la voi deprinde obiceiuri si de la voi invata. Tot ce le spuneti poate deveni o lectie valoroasa si astfel puteti sa le explicati si de ce separati resturile de mancare de sticla si de carton sau de ce stingeti lumina cand plecati dintr-o camera.

2. Explicati-le care sunt nevoile umane fundamentale. Pe langa dragoste si afectiune, cel mic trebuie sa stie ca un aer curat, o apa nepoluata si un sol curat sunt esentiale in viata oamenilor. Un om poate trai fara jocuri pe calculator, dar nu poate trai fara aceste elemente fundamentale omenirii.

3. Faceti experimente „verzi”. Puteti sa faceti un proiect in care sa-i arati toate speciile maritime si sa-i explici ca daca se polueaza marile si oceanele el nu va apuca sa vada niciodata toti acesti pestisori.

4. Totul incepe de la alaptare. Nimic nu e mai natural si o hrana mai eco decat laptele de la mama. De aici poate incepe toata educatia eco.

5. Mancarea sanatoasa e cea eco. Incearca sa-l inveti pe cel mic sa manance fructe si legume. Ca sa-i captezi atentia, ia-l la piata sa vada toata gama de legume si fructe, poveste-i despre fiecare sau du-l chiar la tara in livezi de meri si in gradina cu zarzavaturi si lasa-l sa participe la plantare. Prin aceasta mancare, cel mic evita sa dezvolte alergii sau anumite sensibilitati alimentare.

6. Calatoreste eco! Nu-l lasa pe cel mic sa devina dependent de masina. Alege niste trasee pe care le puteti face pe bicicleta sau pe jos. Asa petreceti mai mult timp impreuna si faceti si miscare.

Sa educi un copil in spiritul eco nu e atat de greu, trebuie doar sa pui fundatia pentru ceva ce ar putea deveni pentru el un stil de viata la maturitate. Fa totul cu pasiune si cu dragoste si cel mic sigur va ramane cu ceva din aceasta educatie verde. 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa