O mamă știe cel mai bine gustul sărbătorilor în familie

TOTUL DESPRE MAME

Ne place mâncarea făcută „cu suflet” și apreciată de cei dragi. Sărbătorile se petrec cel mai bine înconjurat de prieteni, de copii sau de părinți. Sărbătoarea Crăciunului este una dintre cele mai importante momente din viața fiecăruia dintre noi, iar pentru mine ca mamă este cu atât mai specială cu cât mă uit în jur și-mi văd copiii fericiți. Îmi face plăcere să le pregătesc fel și fel de lucruri, învățate de la bunica mea sau de la mama mea.

Acum este momentul în care e rândul meu să-i fac pe cei mici să se lingă pe degete, așa cum făceam și eu când eram de vârsta lor. Și-mi aduc aminte cu drag de momentele petrecute cu mama în bucătărie, în care ea frământa cozonacii sau punea la copt biscuiți, iar eu curățam și ultima urmă de cocă de pe cratiță.

Iar ca să fie treaba, treabă, îți propun o rețetă simplă, pe care o poți pregăti împreună cu copiii tăi, una care să-ți permită să te și joci cu ei în timp ce se pregătește mâncarea. În plus, o poți pregăti chiar înainte de Sărbătoarea Craciunului, în perioada de post.

Rețeta o vom pregăti prin slow cooking, un mod aparte de gătit care necesită un timp îndelungat pentru prepararea mâncărurilor preferate și diferă în funcţie de alimente. Cele două trepte de temperatură – High şi Low – îţi permit să te joci cu timpul de gătire, în funcţie de cât eşti sau nu de grăbit. Ce este revoluționar la această tehnică de gătit, este că slow cookerul foloseşte o temperatură scăzută şi controlată permanent, ceea ce permite păstrarea enzimelor şi vitaminelor hidrosolubile şi limitează degradarea vitaminelor termolabile, asigurând astfel o alimentaţie sănătoasă.

crockpot

Tocăniță de Post la Crock Pot 5 L Dura Ceramic (timp de pregătire 15 min, timp de gătire 3 ore, program „high”, complexitate redusă)

Ai nevoie de: ceapă – 2 buc; praz – 1 buc; morcovi –  2 buc; ulei de măsline – 2 linguri; usturoi – 4 căței; busuioc proaspăt – 8-9 frunze; sare, piper – după gust; măsline verzi, făra sâmburi – 100 g; boia dulce – 2 lingurițe rase; cartofi – 3 buc; suc de roșii – 500 ml; ardei copți  – 3 buc; apă – 200 ml; cuburi de tofu afumat – 200 g; pătrunjel proaspăt pentru presărat

Timp de preparare: 3 ore pe high

Ce trebuie să faci: Tai ceapa, prazul și morcovii în cubulețe. Apoi, toci usturoiul cât mai mărunt. După ce le-ai pregătit pe acestea, adaugi pe foc vasul aparatului Crock Pot 5 L Dura Ceramic și încingi uleiul de măsline în vasul aparatului. Vasul detașabil al slow cooker-ului este prevăzut cu strat de acoperire DuraCeramic™. Acest strat ceramic natural este proiectat pentru a transfera căldura mai rapid și mai eficient decât straturile neaderente standard – ceea ce face ca mesele delicioase preparate acasă să fie gata mai repede. Adaugi pe rând ceapa, prazul, morcovii și usturoiul și le călești puțin. După ce ai terminat de călit legumele, toci busuiocul mărunt și îl pui deasupra. Adaugi la scurt timp sarea, piperul și măslinele iar apoi presari și boia. Amesteci și iei de pe foc. Pui vasul în aparat și adaugi cartofii tăiați și ei cuburi în prealabil. Peste adaugi sucul de roșii, apa și amesteci.

Nu-ți rămâne decât să setezi aparatul Crock Pot 5 L Dura Ceramic pe funcția de gătit „high” și timpul de 3 ore și te poți bucura de timp petrecut cu familia. Puteți pregăti bradul sau puteți pur și simplu să vă bucurați de timp împreună.

Cu 30 de minute înainte de final, adaui ardeii copți, tăiați cubulețe în prealabil și tocănița e gata. O poți servi cu câteva cubulețe de tofu afumat și pătrunjel presarăt pe deasupra.

Sărbătorile n-au fost niciodată mai gustoase și mai relaxante ca acum. Bucură-te de sărbători cu gust în familie și dăruiește-ți timp liber alături de ceilalți în timp ce Crock Pot gătește pentru tine.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa