7 metode creative de a păstra amintirile și operele de artă ale copilului tău

Anca Vlad
amintiri

Te-ai plictisit de clasicele albume foto în care să păstrezi amintirile? Încearcă una dintre aceste metode amuzante și deosebite de a păstra amintirile micuțului tău, sugerate de parents.com.

1. „Avizierul”

O ramă de avizier este o modalitate ieftină și usor de obținut de a prezenta nu numai fotografiile copilului tău, dar și alte elemente speciale, cum ar fi jucăria prefertă sau prima jucărie zornăitoare. „Ce îmi place cel mai mult atunci când creez o astfel de ramă este că totul pare fermecător și artistic când este prezentat așa,” spune Jeanie Engelbach, organizator de arhive profesional. Ea folosește ca fundal fragmente de tapet din camera copilului sau un scan după felicitări primite de părinți cu ocazia nașterii. „Suvenirurile copilăriei pot fi arhivate si prezentate cu mândrie într-o astfel de ramă. Am creeat acest gen de rame și pe ani și arată mai interesant decât un album foto organizat în acleași mod.”

Poți introduce multe obiecte diferite cum ar fi: invitații de la botez, salopețica preferată sau mulajul după mânuțele și piciorușele copilului tău. Poți atârna această ramă oriunde în casă și poți să folosești partea de sus a ramei pentru a pune pe ea obiecte care nu au încăput în interior, cum ar fi niște cuburi cu litere care vor compune numele copilului.

2. Fă o păturică

„Am păstrat hăinuțele preferate ale copiilor mei și din ele am facut o păturică,” spune Cindy McCarthy, mama a doi copii și fondatoare a siteului dedicat familiei onthegoChicago.com. „În acest fel, am utilizat într-un mod folositor acele ținute preferate- hăinuțele în care au venit de la spital, salopeta preferată, ținuta de la prima zi de naștere.” Poți face o păturică pentru fiecare copil și o poți atârna în camerele lor sau să o pui la păstrare pentru a o face cadou mai tarziu, când vor avea și ei primul copil la rândul lor.”

Nu te pricepi să faci tu păturica? Nici o problema! Poți să găsești pe cineva care ți-o creeze.

3. Sărbătorește evenimente speciale

Oferă mai multă atenție sărbătorilor și ocaziilor speciale prin încorporarea unui obiect al bebelușului. „Folosește un botoșel al bebelușului ca ornament pentru bradul de Crăciun, sau, după cum am facut noi în familia noastră, un pomișor aniversar,” sugerează Lynn Colwell, fondator al siteului celebrategreen.net. Poți creea ornamente personalizate din fotografiile voastre de familie.

Poți împacheta cadoul de aniversare sau de absolvire al copilului tău în hârtie personalizată care să conțină fotografiile voastre de familie. Poți să îți faci singur această hârtie speciala pe siteuri ca Giftskins.com , Expressionables.com și 123Print.com.

4. Decor interior

Să nu îți fie teamă să tai hainele pe care nu vrei să le păstrezi. „Poți să le folosești pentru a decora rame sau cărți foto. Dacă ai suficiente poți chiar face un covor impletit sau o față de masă și șervețele pentru măsuța de cafea,” spune Colwell.

Îți poți aduna toate fotografiile de la cele mai importante evenimente într-un calendar pe care să îl expui la birou. Este ideal pentru partenerii ocupați care nu au timp să umple un album foto. Puteți să găsiți multe siteuri unde să va creați propriul calendar, iar când anul s-a terminat, vă puteți creea un nou calendar, iar pe cel vechi îl puneți la păstrare.

5. Album decorat online

Să îți faci un album decorat poate fi amuzant, dar, de asemenea, poate fi și costisitor, să nu mai spunem că nu toți am fost binecuvântați cu gena creativității. Siteuri ca scrapblog.com și smilebox.com te lasă să creezi albume decorative unice la care poți adauga scanuri după alte suveniruri cum ar fi felicitări și bilete pe care le poți include in albumul tău.

Când sugarul tău mai crește și începe să își descopere talentele de artist, vei începe să colecționezi picturi și desene făcute de acele mânuțe mici. Prezintă operele de artă ale micuțului tău artist in albume pe care le poți creea pe siteul mylittlelicassoonline.com. În loc să păstrezi desenele copilului in dosare sau expuse pe frigider, le poți scana și transforma într-un album frumos care nu se va decolora sau deteriora.

6. Lumea virtuală

Siteul thedaybabywasborn.com oferă viitorilor părinți modalitați să salveze evenimente cu care te întâlnești o singură dată în viața prin integrarea cu Facebook. Acest site îți pune la dispoziție și un jurnal de sarcină, posibilitatea de a urca poze sau de a scrie o scrisore copilului.

Poți creea un album decorat virtual folosind flickr.com sau alt site dedicat fotografiilor care să conțină o galerie foto a copilului tău. Pe siteul memolane.com poți urca poze, filme, muzică, tweets (postări de pe tweeter.com) pentru un album pe care îl pot vedea și cei dragi.

7. Fă-ți un blog!

Dacă îți vei creea un blog unde să scrii despre evoluția copilului tău sau despre lucrurile drăguțe pe care le face, câștigi și o modalitate de a salva amintirile și în același timp îi vei ține la curent și pe cei dragi. Urcă poze și filme și permite tuturor să îți lase mesaje pentru ca micuțul tău să le citească mai târziu.

Îți poți începe blogul tău pe siteuri gratuite cum ar fi blogger.com și blogspot.com unde îți poți seta blogul ca fiind privat și doar cei invitați de tine îl pot vedea sau posta comentarii.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa