Idei de cadouri pentru toată familia de Crăciun

Daniela Ghiorghe
cadouri pentru familie

Crăciunul este o perioadă plină de cadouri pentru toată familia, care se adună cu ocazia acestei sărbători. De la copii, la părinți, și până la bunici toată lumea se bucură de prezența celor dragi. Cum cele mai bune cadouri sunt experiențele, nu lucrurile, mai jos găsești 8 idei de cadouri pentru toată familia de Crăciun, de la wellnessmama.com.

Abonamente la muzee

Caută muzee locale care oferă abonamente anuale pentru toată familia. Multe dintre ele au reduceri pentru rezidenți sau diferite programe pentru copii, care pot reprezenta o diferență mare față de prețul normal.

Bilete la teatru

Când sunt mici, copiii adoră să meargă la teatru (mai ales cele de păpuși). Însă puteți alege un teatru care are piese pentru diferite categorii de vârstă. La piesele pentru adulți merg doar părinții, iar la cele pentru copii cei mici cu un însoțitor.

Cort

Câteodată, un cadou fizic poate crea multe experiențe plăcute. Un cort mare, pentru toată familia, poate fi folosit de mai multe ori în diferite excursii. Copiii vor adora să doarmă în natură. În plus, puteți scăpa pentru o zi, două, de viața agitată din oraș.

Puzzle

Puzzle-ul este o activitate amuzantă pentru toată familia, care pune mintea la contribuție. Există asemenea jocuri care au câteva mii de piese, în funcție de nivelul la care ești. Puteți începe cu un puzzle cu mai puține piese și, pe măsură ce avansați să creșteți numărul acestora.

Voluntariat

Voluntariatul este un cadou prin intermediul căruia dăruiești altor oameni puțină fericire. Dacă ai copiii mai mari (de la 10 ani în sus), mergeți cu toții într-un loc în care îi puteți ajuta pe cei sărmani. Până la urmă, acesta este anotimpul cadourilor și a bunătății (pentru toată lumea).

Acte de caritate

O idee bună constă în acordarea unei sume (depinde de tine cât vrei să aloci) fiecărui copil, pe care acesta o poate cheltui pentru caritate, dar o pot cheltui pe ce lucruri vor ei. Pot să cumpere jucării, hăinuțe sau mâncare care vor ajunge la oamenii mai puțin norocoși. Există foarte multe centre în București unde poți dona.

Excursie cu toată familia

Plănuiește în avans o excursie pentru toată familia la un parc de distracții, o vacanță la munte sau în altă țară (în funcție de buget) sau alte activități. În acest fel vei combina călătoria cu petrecerea timpului în familie. În plus, după cum am zis și AICI, așteptarea excursiei îi va face mai fericiți pe toți membrii familiei.

Jocuri de societate

Există numeroase jocuri care se pot juca în mai multe persoane, de la 4 până la 10 jucători. Acestea sunt nemaipomenite pentru familii, pentru că se pot juca toți membrii în același timp. Catan, Activity, Ticket to Ride sau Dixit sunt doar câteva jocuri care vă vor pune mintea la contribuție și vor stimula creativitatea celor mici.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa