Distracție în weekend: 22 și 23 iunie

TOTUL DESPRE MAME
pietre colorate Tapusele Totul despre mame

Vine vacanța, cu trenul din Franța! Dar, înainte de vacanța de vară urmează week-endul, în care musai trebuie să ne ocupăm de copii. Urmează mai jos celebrele recomandări pentru copii și părinții lor, idei de ateliere creative sau de petrecut vacanța de vară pentru cei mici, toate testate și aprobate de redacția Totul despre mame.

Programele De dragul artei
Indicii aurite și comori găsite

Sâmbătă și duminică, de la 10.30

Indicii aurite și comori găsite, la Muzeul Național de Istorie a României

Asociaţia De dragul artei continuă  seria de programe de educaţie muzeală adresate familiilor cu copii de 3-8 ani în Muzeul Național de Istorie a României. Copiii sunt invitați sa pătrundă în Tezaurul României, la o vânătoare de comori bine organizată în care copiii și părinții acestora vor descoperi detalii care îi vor conduce spre obiecte din aur adevărat, măiestrit lucrat din vremuri străvechi.

Programele se desfăşoară după următorul orar:

  • Sâmbătă, 22 iunie, ora 10.30 programe pentru copii de 3-4 ani;
    Duminică, 23 iunie, ora 10.30 programe pentru copii de 4-6 ani;

Taxe de participare: 50 lei/familie formată din doi membri (copil și părinte), 60 lei/ familie formată din trei membri, 70 le/familie formată din patru membri.

Cursuri Itsy Bitsy Totul despre mame
Ce loc ideal pentru cursurile Itsy Bitsy!

Start atelierelor Itsy Bitsy, sâmbătă la ora 10!

Vara asta, prietenii noștri de la Itsy Bitsy ne provoacă să gândim spontan cu Zăpă, să lăsăm regulile deoparte cu Adriana Titieni și să dăm o petrecere dansantă cu Răzvan Rotaru. Aceste ateliere de vară au scopul de a dezvolta inteligențele multiple a celor mici. Astfel, prin jocuri de imaginație, arte plastice, teatru și activități fizice, copiii au ocazia să se dezvolte personal pe toate planurile.

Înscrierile deja au început, iar cursurile vor avea loc între 1 iulie și 23 august, la Zeppelin Schule (Strada Icoanei, nr. 17A) din București.

De asemenea, echipa Itsy Bitsy propune copiilor și o serie de ateliere pentru descoperirea emoțiilor. La Fitness creativ (cu artista Maria Constantinescu), cei mici își vor descoperi simțurile, prin arta plastică și multă mișcare. În grădina cu flori, alături de Ioana Marinescu, micuții vor învăța să își exprime sentimentele prin flori. Iar Cati Călin, trainer AmaneSer, le prezintă copiilor jocul comunicării relaționale.

Vă recomandăm să intrați pe pagina dedicată cursurilor Itsy Bitsy pentru a afla informații despre și mai multe ateliere!

În plus, pentru a observa cum se vor desfășura unele dintre ateliere, vino sâmbată la Zeppelin Schule, de la ora 10.00, pentru o serie de demonstrații. Intrarea este gratuită, iar părinții vor participa la activități activ, alături de cei mici.

 

 

Lumea lui Momo - Totul despre mame
Atelierul Micii Bucătărași

Sâmbătă și duminică între 10.30 și 12.30

„Vacanţă la mâneca scurtă” în Grădina Verona, Lumea lui Momo

În perioada 22 iunie- 21 iulie Lumea lui MOMO pregătește o mini vacanță de vară pentru copii între 3-10 ani, la Gradina Verona Cărturești . Fiecare atelier imaginat de minunata Lume a lui Momo, de gătit sau de creativitate liberă – aduce o poveste, pe care o veți putea alege din raftul cu minuni al Cărtureștiului şi va fi lecturată în timpul atelierului. Sâmbătă asta debutează cu atelierul Bucătărași de vacanţă (atelier de gătit), unde cei mici vor frământa, vor modela şi vor coace biscuiţi sănătoşi cu ovăz şi fructe uscate.

Iar duminică 23 iunie, sunteți invitați la atelierul numit Păpuşi şi marionete inventate de copii (atelier de creativitate). Cost 50 lei/copil, părinţii nu plătesc iar detaliile şi înscrierile se fac la [email protected].

Sâmbătă de basm, Teatrul Zurli la Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti, de la ora 11

Clasa 1e, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” şi Teatrul Zurli – teatru pentru copii, continuă seria evenimentelor ce au loc în fiecare sâmbătă, la Muzeul Satului. Sâmbătă cei mici vor asculta povestea „Ramayana”, citită de Roxana Iliescu. Preţul unui bilet este de 10 lei pentru adulţi şi 2,5 lei pentru copii.

pietre colorate Tapusele Totul despre mame

Pietre cochete, atelier al trupei Țăpușele, sâmbătă de la ora 11

Aviz părinților stresați de copiii care pictează în casă: la atelierul trupei Țăpușele  cei mici sunt liberi să picteze chiar și pietrele. Pietrele s-au săturat de înfăţişarea lor banală şi sunt nerăbdătoare să capete un nou look cu ajutorul copiilor. Vor să fie răsfăţate cu multe culori şi îmbrăcate în şerveţele cât mai sofisticate.

Cost bilet: 50 lei de copil iar înscrierile se fac la: [email protected];
Adresa: Crayon Club, Intrarea Mieilor 17-21

Duminică, 23 iunie, de la ora 11

„Micul Prinț” –atelier la terasă MiniArtShow

Suntem fascinați încă de mici de spațiul cosmic iar printr-o călătorie imaginară în cosmos cei mici vor vizita planete și se vor întâlni cu Prințesa Raza de Soare și Zeița Venus. În partea a doua fiecare copil își va picta o planetă pe care o va lua acasă să o studieze.

Durata: aproximativ o oră. Costul unui bilet este de 50 lei

înscrieri: [email protected]

De la ora 11.00

Atelier creativ “Evantaiul surpriză”, recomandat copiilor cu vârste între 4-10 ani

Dintr-un evantai poţi face multe lucruri interesante, dar Nicoleta Rusu, creatoarea atelierului propune celor care vor veni la atelier să creeze măşti pentru carnaval. Iată cu ce îi așteaptă Nicoleta  pe copii: Vino, să alegem împreună personajele şi să le desenăm, lipim pe evantaie, iar după atelier să facem parada personajelor.

Cost bilet: 40 lei de copil iar cel de-al doilea copil al familiei are reducere 50%.
Înscrieri la : [email protected]. Atelierul are loc la Crayon Club, Intrarea Mieilor 17-21.

Distracție plăcută!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa