Cum să fii o super-mamă când ești super-obosită

Daniela Ghiorghe
să fii o super-mamă

Cum să fie o super-mamă când se simte super-obosită este un lucru la care se gândesc majoritatea mamelor. Însă nu trebuie să muncești de dimineață până seara ca să se întâmple acest lucru. Sunt destul de puține persoane care debordează de energie 24 de ore din 24, însă restul mamelor trebuie să știe că atunci când simt că nu mai pot, este ok să facă o pauză.

Mai jos găsești câteva sfaturi care te vor ajuta să nu-ți mai faci atâtea griji și să fii o super-mamă când ești super-obosită, scrie everydayfamily.com:

Lasă garda jos pentru un minut

Deși ai crede că, dacă faci o pauză pentru două secunde, lumea se va sfârși. Ei bine, nu este așa. Poți să lași pentru mai târziu făcutul temelor, spălatul rufelor sau planificarea meselor, dacă te simți foarte obosită. Toată lumea are nevoie de o pauză din când în când, mai ales mamele, pentru că ele trebuie să mențină lucrurile sub control. Dar această pauză nu ar trebui să fie doar fizică, ci, mai degrabă mentală, în care să nu te îngrijorezi dacă lucrurile nu ies exact cum le-ai plănuit. Câteodată uităm câtă energie emoțională folosim pentru cele mai mici sarcini.

Este ok să-ți răsfeți copiii

Să fii o super-mamă nu înseamnă să-i trimiți la Disneyland acum sau să-I sufoci cu jucării și cadouri. Ci mai degrabă să petreci timp cu el, timp în care să vă jucați împreună, să vă uitați la un film sau să pregătiți ceva de mâncare. Răsfață-I cu gesturi mici.

Concentrează-te pe un lucru pe care știi că-l faci bine

În perioadele în care ești super-obosită, nu te învinovăți pentru lucrurile pe care nu apuci să le  duci la bun sfârșit. Concentrează-te asupra unui lucru, cum ar fi să ai grijă de copil, și nu te mai preocupa în privința celorlalte activități. Câteodată este de ajuns să faci doar un lucru, dar să îl faci bine.

Lasă grijile deoparte acum și îți va fi mai bine în viitor

Mamele au foarte multe griji: să țină casa curată, să facă de mâncare, să aibă grijă de copii, etc. Poate fi uitat foarte ușor că nu trebuie să faci toate aceste lucruri singură și că nu totul este responsabilitatea ta. Relaxează-te și învață să prioritizezi. Fă ce este urgent, iar celelalte îndatoriri mai pot aștepta. Pe măsură ce trece timpul, vei vedea că această metodă nu te consumă la fel de mult și, în acest fel, te poți bucura de alte lucruri între timp.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa