Cum să faci curățenie repede și bine când ești mamă?

Cristina Călin, redactor-șef
curațenie

Când ai un copil mic, curățenia este aproape o utopie. Dacă te apuci de făcut ordine cu el preajmă te vei simți ca un Sisif. Ce pui tu la loc într-un dulap, va fi scos în următoarele 5 minute de cel mic. Imediat ce reușești totuși să mai faci ceva loc, îi va veni o poftă nebună de jucat cu cele mai mici jucărioare posibile pe care le va întinde pe jos. Așa că te apuci de treabă când el doarme, dar parcă ai vrea și tu să tragi un pui de somn și, oricum, nu poți face prea multă gălăgie. Totuși, există câteva trucuri pentru a face curățenie cu un copil mic în timp record, potrivit hometipsworld.com. Merită să încercăm!

8 lucruri imposibil de făcut atunci când ai un bebeluș

Pune la loc tot ce este împrăștiat!

Nu mai muta tot felul de lucruri dintr-un loc într-altul în speranța că vei avea timp cândva să le pui la locul lor. Nu vei avea prea curând! Și nici nu le depozita în saci, cutii sau alte recipiente provizorii, pentru că provizoratul va deveni noua lor casă. Toate suprafețele trebuie să fie libere, pentru că altfel nici nu va părea că ai făcut curățenie.

Fiecare lucru trebuie să aibă un loc al lui

Dacă ai lucruri cărora nu le găsești un spațiu specific, atunci pune-le într-o cutie, pe care să o organizezi atunci când vei avea timp. Nu te crampona de detaliul acesta! Ideea este să faci cât mai repede curățenie.

10 trucuri de curățenie rapidă după ce începe școala

Bucătăria

Primul pas este să golești chiuveta. Fie că pui vasele în mașina de spălat, fie că le speli tu, ele trebuie să dispară din chiuvetă. Apoi, șterge repede electrocasnicele din bucătărie. Deja se vede diferența!

Ștergerea prafului

Începe din cele mai înalte puncte ale fiecărei camere. Folosește o cârpă umedă și nu vei avea nevoie de mai mult de 2 minute pentru fiecare cameră.

Trucuri de curățenie pentru camera copiilor

Aspiratorul

Începe din partea opusă ușii de la intrare, astfel încât nici nu vei știi când ai ajuns la linia de final. Oricum, nu ar trebui să dureze mai foarte mult din moment ce toate lucrurile sunt puse la locul lor.

Băile

Baia este camera în care curățenia durează cel mai mult, dar împarte-o pe sarcini. Spală cada, cabina de dus, chiuveta, vasul de WC și apoi pardoseala. În funcție de mărimea băii, ar trebui să termini în 10-15 minute.

Știi care sunt cu adevărat cele mai murdare locuri cu care au contact cei mici?

Rufele murdare

Când ai copii ți se poate părea că mașina de spălat merge fără oprire. Ca să îți ușurezi munca, alege o culoare, de exemplu negru și pune toate rufele din această categorie direct în cuva mașinii. Celelalte, în coșul de rufe. De îndată ce mașina s-a umplut, dă-i drumul! Când aceasta este gata, sortează și hainele din coșul de rufe.

Păstrarea curățeniei

Acum că toată casa este curată, nu mai trebuie decât să o păstrați aşa. Nu mai lăsați vase în chiuvetă, puneți rufele la timp la spălat. Alegeți-vă în fiecare zi o cameră în care să faceți curățenie mai amănunțit, astfel încât casa să fie tot timpul lună.

9 metode prin care copiii învaţă să ajute la curăţenie

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa