5 trucuri pentru ca anul acesta să ai un Crăciun liniștit

Daniela Ghiorghe

  Luna decembrie este plină de sclipici, grabă și așteptări mari. Oriunde în jur, suntem întrebați dacă ne-am pregătit pentru Crăciun? Am cumpărat toate cadourile? Am cumpărat o rochie nouă pentru masa de Crăciun? Am făcut curățenie? Am scris toate listele de cadouri pe care le dorim? În acest condiții, cum putem avea un Crăciun liniștit și, în același timp, să ne bucurăm de el?

  Crăciunul a devenit un fel de sport competitiv, iar mulți dintre noi așteptăm doar ce vom primi, nu ne gândim la ce ar trebui să dăruim la rândul nostru. Deși nu pare, casa decorată frumos, cadourile scumpe așezate sub un brad plin cu luminițe, frenezia care ne apucă pe toți când vine vorba de cumpărături, toate aceste lucruri complică Crăciunul. Ele nu sunt greșite, însă luate separat nu denotă o pregătire pentru sărbători, scrie huffingtonpost.com.

  Mulți oameni tânjesc după puțină simplitate și caută o metodă prin care pot scăpa de materialism și consumerism. Un fel de a trăi fără goliciunea și tristețe cu care rămânem la final. Mulți dintre noi căutăm moduri în care să avem grijă de liniștea noastră spirituală și nu de lucrurile materiale.

  Așadar, cum putem avea un Crăciun liniștit

  1. Putem să ne schimbăm părerea pe care o avem în privința darurilor

  Cei mai mulți dintre noi avem atât de multe lucruri încât nu mai avem nevoie de altele. Trăim într-o vreme în care putem să facem rost de ceea ce vrem foarte ușor. Înainte, oamenii primeau cadouri o dată sau de două ori pe an, iar acest lucru sporea entuziasmul în privința lor.

  2. Putem să dăruim cel mai de preț cadou: timpul

  Este ușor să-i cumperi cuiva un cadou de la magazin. Însă dacă îi oferim unei persoane dragi timpul nostru reprezintă un efort mai mare. O simplă ieșire la cafea sau la cină poate însemna mai mult decât un cadou fizic.

  3. Putem să alegem cu atenție la ce evenimente participăm

  Nu avem nicio obligație față de nimeni. Putem să refuzăm politicos orice invitație, fie că e la o petrecere, cină sau orice fel de adunare la care nu vrem să mergem. O parte dintr-un stil de viață simplu este să învățăm să spunem „nu” pentru a ne lăsa timp să facem lucrurile care într-adevăr ne plac.

  4. Nu trebuie să trimitem felicitări de Crăciun tuturor cunoștințelor

  Felicitările reprezintă un mod drăguț de a ura lucruri bune de Crăciun. Însă această activitate ar trebui să ne facă plăcere, nu să creeze stres inutil. De aceea este mai bine să trimitem doar persoanelor dragi și să nu transformăm acest obicei într-o obligație.

  5. Putem să alegem ce ne dorim și să celebrăm acest lucru

  Suntem liberi să alegem să sărbătorim Crăciunul în ce mod vrem. Însă dacă vrem să avem un Crăciun liniștit trebuie să renunțăm la obiceiurile tradiționale care, în loc să ne bucure, ne provoacă mai mult stres. Gândește-te la ce anume îți place să faci cel mai mult și fă-o. Fără să stai pe gânduri.

  Cele mai bune cadouri sunt experiențele, nu lucrurile

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

   

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa