Confesiunile unui bebeluș care urmează să împlinească un an

Raluca Manea
confesiunile unui bebelus totul despre mame

Bună! Sunt un bebeluş intrat pe ultima sută de metri până la marea aniversare! Mami îmi spune „bebeluşul de bucurie”. Ea zice că e o fascinantă bucurie să vezi cum creşte, se joacă şi descoperă lumea un bebeluş.

N-ai cum s-o contrazici: exact aşa sunt, un bebeluş fascinant care se va transformă în curând într-un băieţel de un an.

Citește și: Trei jocuri de inspiraţie Montessori pentru bebeluşi

În ultima vreme, mami  o tot aud pe mami povestind cum era frăţiorul meu când avea el un an. Ce diferită era viaţa lui atunci! Se pare că eu am parte de mai multe experienţe decât avea el acum şase ani. Să vă explic:

Eu am mai multă libertate!

În ultimii şase ani, mami a învăţat cât e de importantă podeaua pentru un bebeluş. Aşa că m-a aşezat pe podea din primele luni, direct pe burtică. Am învăţat să mă târăsc, să explorez şi m-am ridicat în picioare mai repede decât frăţiorul meu, care a avut parte de podea abia după şase luni. Acum… the sky is the limit!  Ok, şi portiţa de la scări. Pot să merg pe oriunde poftesc, cu sprijin minim, cu condiţia să găsesc uşa deschisă. Sunt maestru în căţărări: escaladez spalierul soră-mii şi chiar pătuţul ei, iar hobby-ul ultimelor zile este să mă urc şi să mă cobor de pe canapea.

Am și parteneri de joacă

Cu o familie atât de numeroasă, nu mă pot plânge că mă plictisesc: găsesc mereu pe careva de smotocit şi de necăjit. Sunt maestru la tras de păr şi la pocnit peste ochi!

Mai că știu alfabetul

Mami îşi aminteşte precis că alfabetul nu era o prioritate când frăţiorul meu avea un an. Acum, vrând nevrând, trebuie să mi-l spună:  îl avem scris pe perete cu autocolante în camera de joacă. Distracţia mea favorită e să merg de la literă la literă. E suficient să aşez două degeţele pe perete că aud “A-arici. B-Buburuză. C-Cal.”  E ca şi cum adulţii din jurul meu ar avea un buton, care porneşte când ating eu peretele! Mi se pare super cool şi ar fi păcat să nu profit.

Conversaţii despre planete

Asta cu siguranţă e ceva de care frate-meu nu a avut parte! Dar nu e vina mamei.
Când s-au mutat ai mei aici, camera albastră a fost doar a fratelui meu, căci eu eram doar în stadiu de proiect. I-au lipit, aşadar, pe perete, tot sistemul solar, cu rachete, sateliţi spaţiali, şi steluţe albastre. Acum am despre ce vorbi cu mama în serile lungi, când nu o las să doarmă!

– C!, spun eu şi arăt spre cercul mare portocaliu.
– Soarele!, spune mami şi îmi explică că e o stea fierbinte, care ne dă lumină şi căldură.
– C…c, dictez mai departe.
-Mercur, Venus, Pământul… se conformează mami.
– Ca…pfu…thi…c!
–  Marte, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun!
Impresionant, dar nu suficient. Deci…
– C!, poruncesc mai departe.
–  Ceres, Pluto, Haumea, Makemake, Eris cu satelitul Dysnomia, enumeră mami arătându-mi nişte bile pitice şi mai puţin colorate. A ajuns la sfârşit, trecem la lucruri mai înalte:
– C!
– Daaaa, uite becul, zice mami, şi mă duce exact acolo unde vreau, la întrerupător. Ador să sting şi să aprind becul. Cică exact aşa făcea şi frate-meu la un an.

Am o tonă de cărţi şi de jucării…

…care nu mă interesează! În şapte ani s-au strâns la noi acasă camioane întregi de jucării şi de cărţi pentru toate vârstele. Jucării de lemn de la fratele meu, jucării muzicale şi luminoase de la sora mea, ba chiar jucării la care nu am încă acces, cum ar fi cutiile cu LEGO (dar şi când le-oi prinde!!!). Din partea mea, ar putea să arunce toate jucăriile, iar cărţile să mi le dea să le rod! Pe mine mă interesează, în schimb,  zăvoarele de la verticalizatorul lui Cati (în felul acesta, mami a scăpat  de comandă  plăcilor Montessori cu tot felul de încuietori), spalierul, oglindă şi CD-player-ul, scamele şi toate crăpăturile din podea.

Sunt un bebeluş bogat, cine se poate pune cu mine?

Cu toate acestea, va spun un secret: tot fratele mai mare cred că a fost în avantaj la un an. El a avut parte de cel mai frumos lucru din lume: pe mămica noastră, doar pentru el.

Dacă tot a venit vorba de bebeluși, iată 10 calități pe care trebuie să le aibă jucăriile lor preferate.

Dă like și paginii noastre de Facebook, unde vei găsi muuulte articole amuzante și interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa