Ce să iei cu tine în avion când călătorești cu bebe

Alexandra Constantin
ce să iei în avion când călătorești cu bebe

Urmează să călătorești pentru prima dată cu avionul cu cel mic și îți este teamă de reacția lui, dar și că nu ai la-ndemână lucrurile de care o să ai nevoie? Descoperă în rândurile de mai jos ce să iei cu tine în avion când călătorești cu bebe!

Nu puține sunt mamele care spun că e mult mai ușor să călătorești cu un bebeluș cu avionul decât cu un copilaș de câțiva anișori. Iar motivele care susțin acest lucru sunt nenumărate: ai hrana asigurată dacă alăptezi bebelușul, el nu are nevoie de multe jucării, doarme mai des. În schimb, cu un copilaș lucrurile stau diferit. Are nevoie de mâncare, de jucării, dar și de activități care să îl captiveze. De departe cel mai important moment este primul zbor pe care îl faci alături de bebeluș, arată www.mumsnet.com Ca acesta să fie unul plăcut pentru amândoi este bine să împachetezi din timp lucrurile de care o să ai nevoie. Noi îți spunem ce să iei cu tine în avion când călătorești cu bebe.

Scutece și haine de schimb

Ce să iei cu tine în avion când călătorești cu bebe – este prima întrebare care îți vine în minte când te gândești că urmează o primă experiență de acest gen. Ei bine… din bagajul pe care îl iei cu tine în avion nu trebuie să lipsească scutecele. Iar numărul lor trebuie să fie mai mare având în vedere cât de des este nevoie să fie schimbate la un bebeluș. În aceeași geantă este bine să pui crema care ajută la prevenirea iritațiilor de scutec, o pungă în care să pui scutecele folosite, dar și o muselină sau o salteluță pe care să îl poți schimba pe micuț. La fel de importante sunt și șervețelele umede, de aceea e bine să ai un pachet mai mare la tine. Bine este să pui în bagaj și haine de schimb pentru bebe, dar și pentru tine. Nu se știe dacă el o să se agite mai mult și o să transpire sau dacă o să se murdărească în timp ce mănâncă. Situația este valabilă și pentru tine așa că nu uita să pui câteva tricouri în plus în bagaj.

Ce să iei cu tine în avion când călătorești cu bebe – mâncarea de care are nevoie

La fel de importantă este și mâncarea pentru bebe atunci când călătorești cu avionul. Lucrurile sunt mult mai simple dacă el are până în șase luni și este alăptat la sân. În schimb, ele devin mai complicate dacă micuțul a început diversificarea sau dacă este hrănit cu lapte formulă. Bine este să te asiguri că din bagaj nu lipsesc după caz biberoanele pe care le-ai sterilizat înainte, laptele păstrat în recipiente speciale, caserolele în care ai pus mâncarea pentru bebe, bavețica, dar și cana cu care el bea apă.

Medicamentele, de nelipsit din bagaj

Medicamentele nu trebuie să lipsească din bagajul de călătorie, cu atât mai mult dacă pleci cu bebelușul. Nu uita să împachetezi pastilele pe care acesta le ia de obicei (de exemplu vitamina D), dar și alte medicamente pe care i le-a recomandat medicul pediatru pe timpul călătoriei. De asemenea, ideal este să iei cu tine în avion când călătorești cu bebe și un sirop care să aibă efect antitermic și antiinflamator, dar și gelul pe care obișnuiești să îl folosești pentru a ajuta la calmarea durerilor cauzate de erupția dentară.

Ce să iei cu tine în avion când călătorești cu bebe – jucăriile lui preferate

Pentru ca drumul cu avionul să fie unul plăcut pentru micuț este bine să pui în bagaj și lucruri cu care el este obișnuit și care să îl ajute să facă față mai ușor dacă este vorba de un zbor mai lung. Printre acestea se numără jucăria lui preferată, cărțile de mici dimensiuni, dar și suzeta. De nelipsit din bagaj sunt și jucăriile speciale pentru dentiție, cu atât mai mult dacă bebelușul dă semne că urmează să îi apară un alt dinte.

Lucrurile de care o să ai și tu nevoie

Din bagajul de călătorie nu trebuie să lipsească lucrurile de care o să ai tu nevoie, chiar dacă cea mai mare parte din geantă este ocupată de cele necesare lui bebe. Așa că nu uita să pui o sticlă de apă, câteva gustări, crema pe care obișnuiești să o folosești, dar și periuța și pasta de dinți. O să ai parte și de câteva clipe de respiro dacă bebelușul va reuși să adoarmă în avion. Așa că nu uita să pui în geantă și o tabletă de pe care să citești o carte sau să urmărești un film pe care spui de mult timp că dorești să îl vezi.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa