Ce facem în weekendul 15-16 iunie?

TOTUL DESPRE MAME
Street Delivery 2013

Numai mâine nu-i poimâine, zice o vorbă românească! Urmează mai jos câteva recomandări de weekend pentru copii și părinți, idei de ateliere creative sau pur și simplu de petrecut timpul cu cei mici, toate testate și aprobate de redacția Totul despre mame. Pregătiți-vă, se anunță un weekend plin, care începe chiar în seara aceasta!

De vineri până duminică, copiii vin la Street Delivery!

Street Delivery 2013De vineri, 14 iunie,  pana duminică seara, pe 16 iunie, copiii sunt așteptați pe strada Pictor Arthur Verona, care, ca în fiecare an, se închide pentru mașini timp de trei zile și se deschide pentru oameni, transformându-se în Street Delivery. Anul acesta copiii au multe variante de petrecut timpul, de la ateliere de reciclat, ateliere de percuție sau ateliere de bricolat și multe altele. Intrarea este liberă, iar râsetele încurajate! Pe noi ne veți găsi la barul organic pentru copii Prana Babylon, cu o înghețată raw într-o mână și un lapte de cocos și scorțișoară în cealaltă mână! Mmm! 

Sâmbătă și duminică, începând cu ora 10.00

De dragul artei, la Muzeul SatuluiCocoțați la Cucurigu, programe pentru familii cu copii mici în Muzeul Satului

Prietenii noștri dragi și creativi de la De dragul artei ne așteaptă în weekend în acest minunat muzeu în aer liber – Muzeul Satului „Dimitrie Gusti” – pentru a descoperi prin joc gospodăriile tradiționale. În program este trecută o vizită interactivă în curtea unei gospodării, dar și un atelier creativ unde se vor realiza cuibare din paie pentru păsări domestice. Sună grozav, mai ales pentru copiii noștri urbani, care au învățat despre găini din cărți sau din filme!

Programările se fac numai în săptămâna programului la emailul: [email protected], iar taxele de participare la program sunt următoarele: 50 lei/familie formată din doi membri, 60 lei/familie formată din trei membri, 70 lei/ familie formată din patru membri.

Sâmbătă și duminică, începând cu ora 10

La palat animat – în vizită la prințul Ștefan Brâncoveanu, la Palatul Mogoşoaia

Asociația De dragul artei reia  seria de programe de teatru muzeal adresate familiilor cu copii de 4-8 ani, grădinițelor și claselor mici, în cadrul Muzeului Tradiției Aulice din Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia. Astfel, un actor care îl întruchipează pe prințul Ștefan Brâncoveanu îi invită pe copii și pe însoțitorii acestora în spațiile Palatului Mogoșoaia pentru a se lăsa cuceriți de povestea adevărată a familiei Brâncoveanu.

Taxe de participare: 50 lei/familie formată din doi membri (copil și părinte), 60 lei/ familie formată din trei membri, 70 lei/ familie formată din patru membri.

Pentru programul complet pe ore și pe vârste pentru cele două programe de mai sus, intrați pe site-ul  Asociației De dragul artei. 

Sâmbătă, 15 iunie, de la ora 11

Sâmbătă de basm, Teatrul Zurli la Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti

Clasa 1e, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” şi Teatrul Zurli – teatru pentru copii, continuă seria evenimentelor ce au loc în fiecare sâmbătă, la Muzeul Satului. Sâmbătă cei mici vor asculta povestea „Fetița și vulpea argintie”, în lectura Ralucăi Moianu. Preţul unui bilet este de 10 lei pentru adulţi şi 2,5 lei pentru copii. 

Duminică, 16 iunie, de la ora 11

Omida mâncăcioasă, la Crayon Club

Personajul îndrăgit al multor copii și desenat de celebrul ilustrator Eric Carle e dornic să se întâlnească cu voi chiar în grădina în care a ieşit din ou. Fructele şi legumele nu vor lipsi din meniu, iar după spectacol, cei mici își vor confecționa o omidă.

Cost bilet: 50 lei de copil
Adresa: Intrarea Mieilor 17-21
Înscrieri: [email protected] 

Sâmbătă și duminică, de la ora 11.00

Atelier de linogravură și alte tehnici de imprimare

Programul Culorile verii continuă la Librăria Cărturești, cu ateliere de linogravură (și alte tehnici de imprimare), pictură pe tricou și sacoșă de pânză.

Atelierele se adresează copiilor în vârstă de 6-12 ani astfel:

  • sâmbătă, 15 iunie, ora 11.00 – Poveste de vară atelier de linogravură și alte tehnici de  imprimare–tipar înalt, stencil cu tematică de vară (I)

  • duminică, 16 iunie, ora 11.00 – atelier de linogravură și alte tehnici de imprimare (II)

Pentru a finaliza lucrările este necesară prezența copiilor la ambele ședințe care costă 80 lei/2 ședințe de 2 ore (sâmbătă și duminică). Participarea se face pe bază de înscriere prin: e-mail: [email protected].

Duminică, 16 iunie, de la ora 11

Scoala ursilor la Mini Art ShowȘcoala urșilor, MiniArtShow

La acest atelier creativ pentru copii de 3-6 ani, toți copiii vor fi pictați în urși, iar apoi vor intra într-o școală imaginară,
unde se vor  distra și se vor juca de-a ora de citire, ora de matematică și ora de desen, exact ca în mult îndrăgita cărticică Școala urșilor!
În final vor pleca cu toții de la atelier cu un urs special, făcut chiar de ei în partea a doua a atelierului. Costul unui bilet este de 50 lei

Înscrieri: [email protected]

Distracție plăcută, așadar!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa