13 lucruri pe care nicio proaspătă mămică nu vrea să le audă

Anca Vlad
proaspata mămică

  Parentingul este o experiență unică, iar acest lucru nu poate fi negat. Tu înveți să fii părinte pe măsură ce crește copilul tău și, cu toate că un sfat este întotdeauna binevenit, nu înseamnă că toate sunt bune. Mai ales când nu a trecut mult timp de când a născut. Astfel, oricât de bună ar fi intenția de a ajuta noua mamă, există, totuși, o serie de lucruri pe care nu este în regulă să le audă.

  Adevărul este că noile mame sunt bombardate cu sfaturi din partea oamenilor care doresc să le arate cum să procedeze. Ele au nevoie de timp să se obișnuiască, să se vindece și să se adune pentru a putea fi cele mai bune mame pentru copiii lor.

  Iată o listă întocmită de Cafemom.com, pe baza experiențelor cititoarelor, cu lucruri pe care nu le putem spune unui proaspete mămici:

  „Wow, nu se vede că ai născut”

  ”Serios, cine spune așa ceva? Mulțumesc pentru că mă faci să mă simt și mai rău în pielea mea. Chiar apreciez să mi se spună cât de gravidă par după ce am născut gemeni”- Marilyn C.

  „Copilul nu seamănă deloc cu tine”

  „Exact asta vreau să aud după ce am stat în travaliu 25 de ore! Nu mă deranjează că micuțul meu nu seamănă cu mine, a fost născut totuși de mine, deci știu că e al meu.  De ce ne concentram pe asta și nu pe sănătate sau pace pe pământ?”- Shauna P.

  „Ai optat pentru metoda ușoară”

  „Îmi pare rău pentru că nu consideri că 32 de ore de travaliu nu justifică nevoia unei epidurale. Am încercat să nasc pe cale naturală, dar a fost prea dureros pentru mine. Nu am nevoie să mi se reamintească cum am ales calea ușoară. Fiul meu s-a născut și este sănătos, iar asta este tot ce contează.”- Vanessa E.

  „Noroc că ești casnică”

  „De cele mai multe ori, oamenii nu realizează cât de dureroase pot fi cuvintele lor. Da, sunt casnică. Nu plec de acasă, dar asta nu înseamnă că nu muncesc. Credeam că, odată cu venirea copilului, criticile pentru statul acasă vor înceta. Eu sunt cea care trebuie să schimbe copilul, să îl hrănească și să îl îngrijească singură toată ziua, inclusiv seara când soțul meu lucrează peste program. Nu am niciun ajutor și nicio pauză. Nu este chiar atât de ușor pe cât pare.” – Samantha R.

  „Ai vergeturi”

  „Îmi amintesc că eram atât de fericită pentru că mă întorceam la sala de sport după nașterea fiicei mele. Era prima zi și alesesem un curs de yoga la câteva săptămâni dupa naștere. Toată fericirea mea s-a transformat în coșmar atunci când o femie care era cu mine în vestiar m-a întrebat dacă am fost victima unui incendiu din cauza vergeturilor. Nu am putut să îmi mai opresc lacrimile.”- Justine W.

  „Pari obosită”

  „Faptul că îmi observi cearcănele, voma de bebeluș de pe umăr și părul răvășit înseamnă că primesc cadou o zi la spa? Evident ca par obosită, sunt o proaspătă mămică.” – Olivia H.

  „Alăptezi, nu?”

  „Da, alăptez. Dumnezeu îmi e martor că asistenta din maternitate care mi-a tot analizat sânii s-a asigurat că voi alăpta. Dar dacă nu aș avea lapte? Femeile sunt supuse la o presiunea foarte mare să alăpteze!”- Lindsay M.

  „Sunt pe drum!”

  „Abia am născut, am nevoie de somn, să pot sta liniștită acasă și să mă vindec fără să mă îngrijorez pentru vizite neporgramate. Oricât de bune sunt intențiile, să faci pe gazda nu a fost recomandat de doctor.” Casey F.

  Nu judeca o proaspătă mămică

  „Te întorci atât de repede la serviciu?”

  „Mă enervează cumplit atunci când cineva îmi amintește că mă întorc la serviciu atât de repede. Dacă aș avea de ales, aș prefera să stau acasă cu copilul, dar nu pot. Facturile nu se vor plăti singure.” –Winnie F.

  „Ești pregătită pentru bebe numărul doi?”

  „Am născut în urmă cu două săptămâni, abia mă pot mișca fără să simt vreun disconfort și sunt deja întrebată când vine bebe numărul doi? Am nevoie de puțin timp.” – Amerie W.

  „O să încapi în blugii pre-bebe numaidecât”

  „Aș vrea ca mătușa mea să știe că blugii mei mărimea 36 nu sunt principala mea preocupare. Sunt obosită, sângerez, m-ar bucura o ciocolată. Încetează să te îngrijorezi dacă voi intra în acea pereche de blugi și mai bine schimbă un scutec.” –Audrey A.

  „Îți arunci banii pe geam”

  „Nu voi înțelege niciodată de ce anumiți oameni, în special alte mame, consideră că este în regulă să discute cheltuielile altora. Dacă eu vreau acea păturică de pluș sau un încalzitor de scutece, lasă-mă să fac ce vreau. Nu îmi plătești facturile și dacă stau bine să mă gândesc niciun cadou pentru copil nu mi-ai trimis. Ce îți pasă?”- Clarissa O.

  „Eu nu am făcut așa”

  „Înainte să trăncăni despre toate lucrurile care la tine au funcționat când ai devenit mamă și de ce eu dau rateu, te rog oprește-te. Sunt deschisă să primesc sfaturi, dar nu te voi ridica în slavi.” – Farah I

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa