10 tipuri de persoane pe care le vei urî după naștere

Cristina Călin, redactor-șef
proaspat mamica

  După naștere, hormonii încă își fac de cap și stările de spirit ale mamei de pot modifica sesizabil de la un moment la altul. Uneori, pe bună dreptate, aceasta ajunge să urască anumite categorii de persoane. Pe cine? Iată 10 tipuri de oameni pe care nu îi vei vrea prea des în preajma ta după ce naști.

  Cei care ajută…și nu prea

  Mai ții minte când erai însărcinată și toată lumea te ”amenința” cu ajutor de tot felul imediat ce se va naște copilul? Ce au uitat să-ți spună este că prin ajutor ei au înțeles să vină să se zgâiască la bebeluș în timp ce tu, abia târându-te, mai faci treabă prin casă. Ba mai trebuie să îi servești și cu ceva, că doar sunt în vizită. Dar nu-ți face griji! De îndată de bebe va începe să plângă se vor grăbi să plece.

  Turiștii la tine acasă

  Ei sunt mai răi decât prima categorie. Sunt rude care stau departe și care vin pe la voi să vadă proaspătul membru al familiei. Când sună să vă anunțe că vor veni, își exprimă și dorința de a te ajuta cât timp stau la voi. Bineînțeles, între timp va trebui să le dai să mănânce, să faci curat în casă, să zâmbești frumos. Nu te mira dacă ridică din sprâncene dacă îi rogi frumos să pună niște rufe la spălat! Doar ei au venit în vacanță!

  13 lucruri pe care nicio proaspăt mămică nu vrea să le audă

  Prietenii care întârzie

  Când unul dintre prietenii tăi te anunță că a doua zi la 12.00 vine pe la voi și aduce și ceva de mâncare, deja îți faci planuri. Te gândești cum pe la 11.00 bebelușul adoarme, iar tu vei putea lua prânzul în liniște împreună cu soțul și vizitatorii. Și vine a doua zi. Și se face 12.00. Te gândești că ai dormi și tu un pic. Dar nu, nu poți! Or să vină oamenii ăia la voi! Și timpul trece. La ora 1.00, când în sfârșit apar la ușă, îți vine să urli la ei: ”Mi-ați furat somnul! Unde naiba e mâncarea mea?!”

  Persoanele care aduc prăjituri

  La început, aproape că vei iubi acest tip de vizitator. Alăptatul îți dă o poftă de mâncare de nedescris. Apoi, pe la 3 dimineața, în timp ce plimbi în brațe bebelușul care plânge, îți aduci aminte că ai în frigider niște prăjituri. Și parcă le-ai mânca. Cu o mână, chinuindu-te, reușești să dai gata tot desertul. Apoi, îți pare rău. Te gândești la hainele mărimea S pe care le ai în şifonier și care par că nu te vor mai încăpea niciodată. Și atunci îți aduci aminte de cel ce ți-a adus prăjiturile. Și îl urăști.

  Inventatorii site-urilor medicale

  Vii de la spital după naștere. Ești tulburată de toate lucrurile noi din viața ta. Sângerezi, ești încă umflată și totul te doare. Totul pare ciudat. Ești nesigură. Apelezi la google pentru a te lămuri, mai ales în toiul nopții, când nu ai pe cine întreba. Căutările te bagă în sperieți. Cert e că trebuie doar să te odihnești.

  Vizitatorii bolnavi

  Dacă celorlalți vizitatori le mai poți trece cu vederea greșelile, celor care apar pe la voi strănutând, tușind și cu nasul curgând nu poți decât să le trântești ușa în nas. Bebelușul este lipsit de apărare, iar gândul că acesta se poate îmbolnăvi te face să îți pierzi cumpătul. Mai bine îi rogi, cât de frumos (mai) poți, să vină altădată, singuri, fără virusuri.

  Cele mai întâlnite dileme şi frământări ale femeilor însărcinate

  Cei care cred că faci totul greșit

  Orice mamă cu state mai vechi se poate trezi dându-ți sfaturi necerute și spunându-ți că nu faci bine ceea ce faci. Exemplele prin care îți arată cum au procedat ele și totul a fost perfect le vor susține pledoaria. Ignoră-le și, mai ales, evită-le!

  Soțul care sforăie

  Un soț care doarme nepăsător în timp ce tu te trezești să alăptezi de nenumărate ori poate fi ținta unor priviri tăioase dimineața. Dacă îți mai spune când se trezește că nu prea s-a odihnit și se simte obosit, atunci este clar că-și încearcă prea tare norocul.

  Tu însăți pentru că nu ai făcut suficiente exerciții Kegel

  Poate ai fost de două ori pe săptămână la cursurile prenatale, poate ai și făcut acasă câteva exerciții Kegel. Îți vei da seama că nu au fost suficiente, când după naștere te vei scăpa pe tine și atunci când strănuți.

  Depresia gravidei reprezină risc major pentru buna dezvoltare a copilului

  Persoanele care sună la ușă

  Stai lângă bebelușul tău să adoarmă și îți faci planuri. Vrei să mănânci, să faci duș, să pui rufe la spălat, să îți suni o prietenă. În sfârșit, doarme. Sună cineva la ușă. Final de poveste.

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa