Mămăligă fiartă în lapte (de la 1 an)

Iulia Mirică
mamaliga-fiarta-in-lapte-totul-despre-mame

  Gustul copilăriei – mămăligă fiartă în lapte

  Puteți să-i oferiți bebelușului această rețetă sănătoasă de mămăligă fiartă în lapte începând cu vârsta de 1 an (sau după ce copilul a consumat deja lapte de vacă și nu ați observat nicio reacție). Acesta este un preparat ideal pentru bebelușii care se află la începutul diversificării alimentației, conținând doar ingrediente sănătoase și încărcate cu vitamine si beneficii pentru organismul celor mici. Timpul de preparare este redus, de aproximativ 30 de minute, iar rezultatul final le va face cu ochiul și mămicilor care îl pregătesc. Puteți să oferiți mămăliga fiartă în lapte ca gustare sau chiar ca o masă completă, având în vedere diversitatea ingredientelor folosite. Dacă doriți, puteți folosi doar lapte, înlocuind apa din rețetă. De asemenea, puteți să renuntați la unt și la smântână, dacă vi se par prea multe ingrediente cu care cei mici abia au început să se obișnuiască la începutul diversificării alimentației. Orice variantă ați alege, sunt sigură că cei mici o vor îndrăgi!

  Ingrediente pentru mămăligă fiartă în lapte:

  125 mililitri de lapte
  50 militri de apă
  1 lingură cu vârf de mălai
  1 lingură de brânză de vaci
  1 linguriță de smântână
  1 linguriță de unt

  3 pași pentru a prepara mămăligă fiartă în lapte:

  1. Într-o oală mică, se pun laptele și apa la fiert. În momentul în care compoziția ajunge la punctul de fierbere, începeți să adăugați cantitatea de mălai folosită în ploaie, amestecând în continuu. În acest fel, veți evita formarea de cocoloașe și lipirea mămăligii de oală.

  2. Se lasă la foc mic timp de aproximativ 20-30 de minute pentru a se găti complet, timp în care amestecați cu o lingură de lemn. După ce fierbe mălaiul, se adaugă și brânza de vaci și untul, amestecând bine, pentru a se integra toate ingredientele în compoziție.

  3. Se închide focul, iar mămăliga se răstoarnă într-un vas, pentru a-și păstra forma. Se servește cu puțină smântână, fiind un deliciu pentru cei mici.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa