Finger food pentru bebeluși. Alimente solide, perfecte pentru copii

Iulia Mirică
finger food

Finger food sunt acele alimente care pot fi tăiate sau preparate în bucăți foarte mici, fiind perfecte pentru copiii care au început diversificarea.

Mai jos, vei găsi câteva idei de finger food simple și încărcate cu vitamine, pe care i le poți oferi și tu oricând după vârsta de 8-10 luni bebelușului tău. Trebuie să ai grijă întotdeauna să fie tăiate mic și să nu prezinte un risc de sufocare pentru copilul tău, scrie parenting.com.

Felii de banane

Textura bananelor transformă aceste fructe sănătoase într-un deliciu pentru cei mici. Fiind ușor de mestecat chiar și de către copiii fără dinți, câteva felii de banană pot fi servite fără probleme copiilor. Pe lângă acest lucru, bananele sunt o sursă ideală de vitamina B6, vitamina C, potasiu, cupru și mangan.

Felii de avocado

La fel ca la banane, textura fructului de avocado te va ajuta să-l introduci în alimentația bebelușului ca finger food. Acesta conține mai mult potasiu decât conțin bananele, este un aliment incredibil de nutritiv, are în compoziția sa acizi grași monosaturați recomandați pentru sănătatea inimii, precum și fibre. De asemenea, consumul de avocado poate ajuta la reducerea nivelului colesterolului și trigliceridelor.

Mazăre boabe

În cazul boabelor de mazăre, nici nu va trebui să îți mai bați capul cu tăiatul mâncării. Însă va trebui să ai grijă să fie gătite perfect boabele de mazăre, pentru a fi ușor mâncate de cel mic. Mazărea verde este o sursă perfectă de vitamina K, mangan, fibre, vitamina B1, cupru, vitamina C și acid folic. În timpul sezonului său, poți găti mazărea proaspătă, însă poți face și câteva provizii la congelator pentru iarnă, deoarece își va păstra proprietățile nutritive.

Dacă vrei să afli când și ce alimente îi poți da bebelușului, îți recomandăm cartea Diversificarea naturală pe care o găsești pe shop.totuldespremame.ro.

Bucăți de piersici fără coajă

Piersicile îi pot satisface cu ușurință pofta de dulce piticului tău. Dar ai grijă când îi dai bucăți mici din acest fruct, deoarece s-ar putea îneca din cauza cojii. Curăță coaja, taie în bucăți mici și așteaptă încântarea copilului. Piersicile oferă un melanj de minerale, precum calciu, potasiu, magneziu, fier, mangan, fosfor, zinc și cupru. De asemenea, au un conținut scăzut de calorii și sunt o sursă perfectă de fibre.

Fâșii mici de pui gătit

În momentul în care te hotărăști să introduci carnea în alimentația bebelușului tău, este recomandat să începi cu preparatele care conțin carne albă. De exemplu, poți găti perfect un piept de pui, după care să-l tai mărunt. Beneficiile pentru sănătate date de pui includ suplimentul de proteine, de vitamine și minerale esențiale, având un conținut scăzut de grăsimi și calorii.

Linte gătită

Lintea a devenit în ultima perioadă un aliment destul de întâlnit în diverse preparate din bucătăria internațională. Beneficiile care ne-au convins să adăugăm acest aliment pe lista perfectă pentru diversificarea alimentației copiilor sunt: conținutul bogat de fibre, conținutul scăzut de calorii, prezența acidului folic, a manganului, a fierului, a cuprului, a vitaminei B1 și a potasiului.

Felii de morcov gătit

Cele mai multe beneficii ale morcovilor pot fi atribuite conținutului de fibre și de beta-caroten. De asemenea, morcovii au un conținut bogat de vitamina A, vitamina C, vitamina K, vitamina B8, acid folic, potasiu, fier, cupru și mangan. Însă textura naturală a morcovilor este puțin cam dură pentru bebelușii fără dinți sau cu puțini dinți, așa că este recomandat să-l gătești înainte de a-l oferi piticului tău.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa