Combinații de fructe pentru bebeluși. Amestecuri gustoase și pline de vitamine

Cristina Călin, redactor-șef
combinații de fructe pentru bebeluși

  Fructele nu trebuie să lipsească din alimentația bebelușilor pentru că au un aport important de vitamine și minerale necesare unei bune dezvoltări. Combinații de fructe pentru bebeluși sunt sute. Le poți amesteca atât proaspete, cât și congelate. Poți adauga acestor amestecuri și brânză, iaurt, biscuiți de casă fără zahăr sau pseudocereale.

  Iată câteva combinații de fructe pentru bebeluși pentru gustări răcoaroase și hrănitoare.

  Combinații de fructe pentru bebeluși. Piure de mango cu pere

  combinații de fructe pentru bebeluși

  Ingrediente

  2 mango
  3 pere

  Mod de preparare

  Se spală perele și se pun într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Se introduc la cuptor pentru 10-15 minute la foc mediu, până când se înmoaie puțin. Se curăță 2 fructe de mango, de coajă și de sâmburi, urmând să curățăm și perele de la cuptor. Se pun fructele în blender până obținem un piure.

  Combinații de fructe. Piure de mango cu brânză de vaci

  piure de mango cu branză de vaci

  Ingrediente

  1 mango
  100 de grame de brânză de vaci (mai mult/mai puțin după preferințele fiecăruia)

  Mod de preparare

  Fructul de mango se spală și se curăță de coajă. Se pune apoi în blender, până devine o pastă omogenă Adaugă brânza proaspătă într-un bol și amestec-o împreună cu pasta de mango.

  Combinații de fructe pentru bebeluși. Piure de banane cu avocado

  combinații de fructe pentru bebeluși

  Ingrediente

  1 avocado copt
  1 banană coaptă
  1/4 cană cu lapte matern sau apă plată pentru bebeluși

  Mod de preparare

  Fructul de avocado se curăță de coajă și i se scoate sâmburele. Se scoate pulpa cu ajutorul unei furculițe și se pasează până se obține un piure. Banana se curăță de coajă și se pasează. Împreună cu piureul de avocado se introduce într-un blender și se amestecă până se obține o textură omogenă. Dacă doriți o textură mai puțin concentrată se adaugă puțin lapte matern sau apă plată.

  Combinații de fructe. Piure de cireșe și mere

  combinații de fructe

  Ingrediente 

  1 cană de cireșe fără sâmburi
  3 mere mijlocii
  1 cană cu apă

  Mod de preparare

  Fructele se spală sub un jet de apă rece, cireșelor li se scot codițele și sâmburii, iar merelor li se scoate cotorul și se curăță coaja, după care se taie în cuburi. Se adaugă o cană cu apă într-o oală, apoi legumele spălate și curățate în prealabil. Se aduce apa la punctul de fierbere, după care se dă focul mic și se lasă până se înmoaie fructele. Când sunt gata se pun într-un blender și se pasează până se obține textura dorită.

  Combinații de fructe pentru bebeluși. Piure de mere și pere

  combinații de fructe pentru bebeluși

  Ingrediente

  1 măr copt

  1 pară coaptă

  Mod de preparare

  Spală bine mărul și para, apoi curăță-le de coajă și taie-le în bucăți de mărime medie. Pune apă într-o oală (până aproape de jumătatea vasului), după care așază deasupra o sită pentru gătit la aburi. Dă focul la mediu, pune deasupra pe sită bucățile de măr și lasă până se pătrund (le poți lăsa 3-4 minute din momentul în care apa începe să clocotească).

  Pune pe sită bucățile de pere după ce merele au devenit mai moi. Amestecă din când în când în bucățile de fructe astfel încât fructele să se pătrundă mai bine. Nu lăsa bucățile de fructe să se gătească mai mult de 10 minute deoarece devin prea moi.

  Scoate bucățile de măr și de pară și lasă-le să se răcească ușor. Pune-le apoi în blender și pasează până obții piure de consistența dorită (în funcție și de vârsta copilului – mai fin la începutul perioadei de diversificare și cu bucăți mai mari de fructe/legume pe măsură ce copilul crește). Adaugă puțină apă dacă piureul este prea gros.

   

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa