Când pot să-i dau bebeluşului pepene galben?

Marina Rosenfeld

  Pepenele galben este printre fructele preferate ale copiilor, așa că întrebarea ” când pot să-i dau bebelușului pepene galben?” va apărea în mintea ta la scurt timp de la diversificare.

  Conform specialiştilor citați de babycenter.com, bebeluşii sunt pregătiţi pentru pepene galben de la 8 luni, dar unii chiar mai devreme, în funcție de dezvoltarea lor. Nu trebuie să vă simţiţi presaţi să-i daţi repede pepene galben, sunt multe alte fructe pe care le poate mânca.

  Dulce și zemos, pepenele galben este sursă excelentă de betacaroten şi vitamine. Ajută la dezvoltarea sănătoasă a ochilor, aşa că nu întârziaţi prea mult cu introducerea pepenelui în alimentație pentru că primul an de viaţă e cel mai important pentru dezvoltarea copiilor. E bine să fiţi atenţi la semnele pe care le dau copii când sunt pregătiţi și nu forţati niciodată copilul să consume alimente pentru care nu e e pregătit.

  Odată ce bebeluşul începe să mănânce pepene galben, va beneficia de toate substanțele nutritive pe care le conţine. Este o alegere bună pentru copii, mai ales când treceţi de la mâncăruri fade la unele gustoase. Pe măsură ce copilul se obişnuieşte cu alte tipuri de pepene, puteţi face salate de fructe folosind pepenele galben ca să daţi şi mai multă culoare şi să-i stimulaţi simțurile.

  Îngrijorări cu privire la zahăr

  Dacă nu e o zi în care se mişcă foarte mult, trebuie să-i oferiţi o porţie mică, pentru că pepenele galben crește nivelul de zahăr din sânge. Pentru că e delicios, s-ar putea să mai vrea, însă țineți cont că e important pentru cei mici să aibă o dietă echilibrată. Dacă aveţi întrebări legate de ce poate sau nu poate mânca cel mic, sau în cazul în care are un istoric medical mai deosebit, nu ezitaţi să întrebaţi medicul.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa