Când îi dăm bebeluşului vinete?

Iulia Mirică

De la ce vârstă îi putem da bebelușului vinete?

Puteți să-i dați vinete bebelușui începând cu vârsta de 9-10 luni. Dacă cei mici au avut probleme digestive, este recomandat să le dați doar miezul vinetelor. Puteți să le faceți piure sau să le fierbeți la aburi, având posibilitatea de a le combina cu alte legume. Vinetele au o cantitate mare de vitamina A și acid folic, dar conțin și fibre, ajutând la susținerea funcției digestive.

Beneficiile vinetelor

Sănătatea oaselor

Compușii felonici din vinete sunt cauza coloritului acestor alimente, fiind în strânsă legătură și cu formarea de oase mai puternice și creșterea densității minerale osoase. Vinetele au, de asemenea, cantități semnificative de fier și calciu. Cantitatea de potasiu din vinete ajută la asimilarea calciului.

Combaterea anemiei

Un deficit de fier poate fi periculos pentru starea generală de sănătate și se poate manifesta prin anemie. Această afecțiune se caracterizează prin dureri de cap și migrene, oboseală, slăbiciune, depresie și defecțiuni cognitive. Prin urmare, consumul de alimente bogate în fier poate combate anemia, iar vinetele au o compoziție semnificativă de fier în miezul lor. Vinetele sunt, de asemenea, bogate în cupru, un alt element esențial pentru celulele roșii din sânge, la fel ca și fierul.

Intensificarea activității cerebrale

Vinetele sunt surse ideale de fitonutrienți, fiind cunoscute pentru efectul pe care îl au asupra activității cognitive și sănătății mintale generale.

Ce tip de vinete să alegi?

Vinetele ar trebui să fie ferme la atingere și puțin grele. Alegeți doar acele vinete care au pielea netedă și lucioasă. Culoarea, indiferent care este, ar trebui să fie foarte intensă. Vinetele care sunt decolorate sau au vânătăi și alte semne pe ele nu reprezintă o alegere bună. Aceste pete pot indica faptul că carnea din interiorul vinetelor este deteriorată sau chiar în descompunere. Puteți ține vinetele la frigider, având în vedere că sunt niște legume delicate.

Vinetele pot fi gătite în diverse feluri, iar când cei mici cresc puțin, le puteți găti fără maioneză astfel: rețetă de roșii aperitiv cu salată de vinete.

diversificarea-naturala-cel-mai-bine-pastrat-secret-al-parintilor~8094979

Pentru o diversificare fără stres, îți recomandăm cartea “Diversificarea naturală – Cel mai bine păstrat secret al părinţilor relaxaţi”, de Gill Rapely şi Tracey Murkett, pionierii diversificării naturale. Volumul poate fi achiziţionat din librăria virtuală TOTUL DESPRE MAME, dar şi din reţeaua librăriilor Humanitas.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa