Când îi dăm bebeluşului ulei de măsline?

Iulia Mirică
ulei-de-masline-diversificare-totul-despre-mame

De la ce vârstă îi putem da bebelușului ulei de măsline?

Puteți să-i dați bebelușului ulei de măsline începând cu vârsta de 6-8 luni. Uleiul de măsline este obținut prin presarea măslinelor pentru a extrage uleiurile naturale. Uleiul de măsline extravirgin este luat din prima presare a măslinelor în procesul de extracție. În cadrul acestui proces, nu este utilizată căldura, neavând loc vreo transformare chimică. Acesta este motivul pentru care soiurile extravirgine sunt cele mai sănătoase pentru utilizat, deoarece toate substanțele nutritive originale sunt încă intacte. Alte tipuri de ulei de măsline, inclusiv cel pur sau rafinat, sunt trecute prin prelucrări ce elimină valoarea nutritivă.

Beneficiile uleiului de măsline

Beneficii pentru inimă

S-a observat că ajută la evitarea coagulării excesive a sângelui, dietele pe bază de ulei de măsline contribuind și la incidența scăzută a insuficienței cardiace.

Reduce osteoporoza

Uleiul de măsline pare a avea un efect favorabil asupra calcifierii osoase, iar mineralizarea oaselor este mai bună atunci când este consumat ulei de măsline în alimentație. Ajută la absorbția calciului, jucând astfel un rol important în perioada de creștere și în prevenirea osteoporozei.

Sursă de antioxidanți

Vitamina E, carotenidele și compușii fenolici sunt antioxidanți a căror activitate a fost demonstrată în mai multe studii, dezvăluind mai multe avantaje în prevenirea anumitor boli și, de asemenea, a îmbătrânirii.

Ce tip de ulei de măsline să alegi?

Dacă doriți să adăugați ulei de măsline în rețetele alimentare pentru copii sau dacă vreți să îi dați negătit copilului, este cel mai bine să alegeți întotdeauna varianta uleiului de măsline extra-virgin. Țineți minte totuși că, deși uleiul de măsline este sănătos, consumul ridicat îi poate provoca bebelușului diaree. Dacă îl adăugați în anumite rețete, nu trebuie să utilizați mai mult de 1/4 de linguriță la 60 de grame de alimente. Uleiul de măsline poate fi utilizat în locul uleiurilor alimentare mai puțin sănătoase. De asemenea, puteți pune peste legumele fierte sau alte legume pe care plănuiți să le preparați într-un piure. Există un număr ridicat de uleiuri de măsline în comerț care au un gust mai blând și niveluri ale acidității scăzute, fiind mai ușor de digerat pentru copii.

diversificarea-naturala-cel-mai-bine-pastrat-secret-al-parintilor~8094979

Pentru o diversificare fără stres, îți recomandăm cartea “Diversificarea naturală – Cel mai bine păstrat secret al părinţilor relaxaţi”, de Gill Rapely şi Tracey Murkett, pionierii diversificării naturale. Volumul poate fi achiziţionat din librăria virtuală TOTUL DESPRE MAME, dar şi din reţeaua librăriilor Humanitas.

Salvează

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa