Când îi dăm bebeluşului ridiche?

Iulia Mirică

De la ce vârstă îi putem da bebelușului ridiche?

Îi puteți da bebelușului ridiche începând cu vârsta de 9 luni, însă este recomandată o cantitate mică de ridichi roșii, tăiate foarte mărunt (există ridichi roșii, albe și negre; sunt recomandate cele roșii pentru că au cel mai plăcut gust). Puteți folosi o presă de usturoi și un cuțit pentru a le mărunți. Ridichile pot fi dificil de digerat de sistemul imatur al copiilor. Încercați cu o bucată cât un bob de mazăre și așteptați o zi pentru a vedea dacă bebelușul are vreo reacție adversă.

Beneficiile ridichilor

Luptă împotriva tulburărilor urinare

Ridichile sunt un diuretic natural, ceea ce duce la o creștere a producției de urină. Sucul de ridichi vindecă, de asemenea, inflamațiile, curăță rinichii și ne ajută să evităm infecțiile urinare.

Luptă împotriva icterului

Ridichile sunt foarte bune pentru ficat și stomac. Acestea acționează ca un detoxifiant natural, însemnând că purifică sângele și elimină toxinele și deșeurile din organism. Ridichile sunt extrem de utile în tratarea icterului, deoarece ajută la eliminarea bilirubinei și păstrează producția acesteia la un nivel stabil. De asemenea, reduc distrugerea celulelor roșii din sânge, care este prezentă la persoanele care suferă de icter, prin creșterea aportului de oxigen către sânge. Ridichile negre sunt recomandate în tratamentul împotriva icterului, precum și frunzele de ridiche.

Tratează febra

Ridichile reduc temperatura corpului și ameliorează inflamațiile. O metodă bună de este consumul de suc de ridiche. Datorită faptului că acționează ca dezinfectanți naturali, ridichile luptă și împotriva infecțiilor care pot cauza febră.

Ce tip de ridiche să alegi?

Încercați să alegeți ridichile roșii de mărime medie către mică, cu rădăcinile tari. Este recomandat să fiți atente întotdeauna la frunzele ridichilor – ideal este să alegeți ridichile care sunt verzi și nu sunt ofilite. Atunci când apăsați pe ridichi, ar trebui să se simtă ferme, nu moi. Evitați ridichile care au rădăcinile moi, deoarece le-a trecut vremea. În momentul în care ridichile au crăpături, trebuie să știți că au mai puține substanțe nutritive.

Puteți folosi ridichea ca unul dintre ingredientele principale dintr-o salată, iar aici găsiți rețeta: Rețetă de salată cu morcovi și ridichi.

Pe 8 iunie 2019, pionierii diversificării naturale, Gill Rapley și Tracey Murkett, vor veni în România pentru a le vorbi părinților români despre cea mai simplă și sănătoasă metodă de diversificare. Vino la conferința lor și află cum să faci diversificarea fără bătăi de cap! Detalii AICI.

 

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa