Când îi dăm bebeluşului quinoa?

Iulia Mirică
quinoa-diversificare-totul-despre-mame

De la ce vârstă îi putem da bebelușului quinoa?

Quinoa a început să primească din ce în ce mai multă atenție și poate vă întrebați când este timpul potrivit pentru a introduce acest aliment în alimentația copiilor.

Este unul dintre ingredientele care va începe să apară din ce în ce mai des în mesele pentru întreaga familie, odată ce i-ați dat o șansă, fiind o opțiune sănătoasă pentru toate vârstele, iar rețetele care conțin quinoa pot fi de-a dreptul delicioase. Vestea bună este că cei mai mulți copii par să tolereze quinoa destul de bine de la vârsta de 8-10 luni.

Fiind o pseudocereală, quinoa nu este un aliment care se clasează în topul celor care prezintă probleme.

Beneficiile quinoa

Conținut ridicat de proteine

Quinoa este una dintre puținele cereale sau pseudocereale care are un conținut ridicat de proteine. Aceste proteine conține aminoacizi esențiali, care nu pot fi sintetizați de către organism și au nevoie să fie suplimentați prin diferite alimente.

Sursă importantă de vitamine

Quinoa este o sursă bună de vitamine, cum ar fi tiamina, niacina, riboflavina, acidul pantotenic, vitamina B-6, acidul folic și vitamina E. Acestea sunt unele dintre vitaminele esențiale necesare pentru dezvoltarea copilului dumneavoastră pe mai multe planuri.

Sursă bună de minerale

Quinoa este, de asemenea, o sursă foarte bună de minerale. Este bogată în minerale esențiale, cum ar fi calciu, fier, fosfor, potasiu, magneziu, sodiu, zinc. Aceste minerale sunt utile în dezvoltarea generală a copilului. Calciul, magneziul și fosforul sunt importante pentru creșterea oaselor. Fierul este bun pentru producția de hemoglobină. Producția de hemoglobină, la rândul ei, ajută la captarea de oxigen. Potasiul este un electrolic cu efecte secundare mult mai mici, spre deosebire de sodiu, care este principala sursă de hipertensiune arterială.

Ce tip de quinoa să alegi?

Fie că alegeți quinoa de culoare roșie sau varianta tradițională, puteți găti cu oricare dintre acestea. Soiurile sunt, în general, interschimbabile, deși gustul, textura și culoarea preparatelor se vor schimba în funcție de varietatea de quinoa aleasă. Quinoa tradițională este cunoscută pentru capacitatea sa de a-și asuma orice aromă cu care vine în contact. Soiul roșu de quinoa are adesea un gust ceva mai puternic, care ar putea concura cu alte arome.

Quinoa poate fi gătită sub forma de piureuri, printre altele, sau o puteți încerca și în combinație cu prune pentru cei mici, fiind ideală de la vârsta de 8 luni: rețetă de quinoa cu prune

diversificarea-naturala-cel-mai-bine-pastrat-secret-al-parintilor~8094979

Pentru o diversificare fără stres, îți recomandăm cartea “Diversificarea naturală – Cel mai bine păstrat secret al părinţilor relaxaţi”, de Gill Rapely şi Tracey Murkett, pionierii diversificării naturale. Volumul poate fi achiziţionat din librăria virtuală TOTUL DESPRE MAME, dar şi din reţeaua librăriilor Humanitas.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa