Când îi dăm bebeluşului nuci?

Iulia Mirică
cand-ii-dam-bebelusului-nuci-totul-despre-mame

De la ce vârstă îi putem da bebelușului nuci sau leguminoase?

Medicii pediatri sunt de părere că putem da bebelușului nealergic nuci începând de la vârsta de 12 luni. Copiii nealergici se definesc în acest caz ca acei copii care nu au alergii la nuci sau la alte alimente și care nu au prezentat alergii alimentare până în prezent. Când vine vorba de copiii alergici, medicii recomandă introducerea nucilor la o vârstă cuprinsă între 24 și 36 de luni. În general, aceștia sunt cei care au un istoric familial de alergii și care are alergii alimentare sau o sensibilitate la unele alimente.

Beneficiile nucilor și leguminoaselor

Reducerea stresului

Nutrienții regăsiți în mai multe tipuri de nuci pot ajuta la protejarea organismului împotriva efectelor nocive ale stresului. Un studiu a analizat nucile bogate în acid alfa-linolenic și s-a descoperit că oferă protecție pentru inimă în timpul perioadelor de stres acut. Și migdalele, datorită compoziției bogate în vitamina E, vitamina B și magneziu, pot susține sistemul imunitar.

Sănătatea inimii

Nucile – cum ar fi migdalele, alunele, arahidele, caju, nucile de Brazilia – pot juca un rol important în reducerea riscului apariției bolilor de inimă. Acest lucru este posibil datorită reducerii colesterolului rău și includerea unei doze de grăsimi și fibre mononesaturate și polinesaturaturate, care au un efect protector pentru inimă. Nucile sunt și bogate în arginină, un aminoacid care convertește oxidul nitric din organism și ajută vasele de sânge să se relaxeze.

Sănătatea creierului

Datorită dozei sănătoase de vitamina E regăsită în nuci, acestea sunt considerate un aliment pentru creier.

Ce tip de nuci să alegi?

Există multe tipuri de nuci, însă toate sunt recomandate după o vârstă cât mai înaintată, deoarece prezintă un risc ridicat de alergii. Puteți alege între nuci, migdale, nuci pecan, caju, alune, nuci braziliene, fistic, alune de pădure.

Atenție, arahidele nu fac parte din familia nucilor, ci a leguminoaselor, și sunt adesea vinovate pentru alergii la copii. Dacă aveți un copil care nu este alergic, e bine de știut că acestea sunt bogate în vitamina B, ajutând la îmbunătățirea sănătății neuronale.

diversificarea-naturala-cel-mai-bine-pastrat-secret-al-parintilor~8094979

Pentru o diversificare fără stres, îți recomandăm cartea “Diversificarea naturală – Cel mai bine păstrat secret al părinţilor relaxaţi”, de Gill Rapely şi Tracey Murkett, pionierii diversificării naturale. Volumul poate fi achiziţionat din librăria virtuală TOTUL DESPRE MAME, dar şi din reţeaua librăriilor Humanitas.

Citește și:

Când îi dăm bebeluşului brânză de vaci?
Când îi dăm bebeluşului ouă?
Când îi dăm bebeluşului orez?

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa