Când îi dăm bebeluşului mei?

Iulia Mirică
cand-ii-dam-bebelusului-mei-totul-despre-mame

  De la ce vârstă îi putem da bebelușului mei?

  Meiul este cunoscut de mult în cercurile vegetarienilor ca un aliment grozav, cu multe beneficii pentru sănătate, dar mulți părinți se întreabă dacă poate fi introdus în diversificarea alimentației celor mici.

  Răspunsul este că, în cele mai multe cazuri, beneficiile pe care meiul le are asupra sănătății adulților se aplică, de asemenea, și la copii, dar trebuie să se ia în considerare și alte lucruri, cum ar fi pericolele de digestibilitate înainte de a oferi un aliment specific bebelușilor.

  În plus, fiecare bebeluș este diferit, așa că va trebui să urmați unele linii directoare atunci când introduceți un nou aliment în dieta celor mici. În medie, meiul poate fi introdus în alimentația copiilor, în general, undeva în jurul vârstei de 6-8 luni.

  Beneficiile meiului

  Este ușor de digerat – meiul este o pseudocereală non-lipicioasă și ușoară, pe care cei mici o pot digera cu ușurință.

  Controlează nivelul de colesterol din organism – magneziul și vitamina B prezente în mei ajută la reducerea tensiunii arteriale a celor mici, care la rândul său, ajută la controlul nivelului de colesterol din organism.

  Controlează diabetul – carbohidrații complecși regăsiți în mei ajută la controlul diabetului zaharat.

  Menține rata metabolică a organismului – fosforul mineral esențial din mei ajută la metabolizarea țesuturilor adipoase și repară țesuturile deteriorate.

  Vindecă deficiența de fier – meiul este o sursă bună de fier și este folosit în curele împotriva anemiei la bebeluși.

  Stimulează dezvoltarea osoasă – meiul conține o proporție mare de calciu și reglementează procesul de dezvoltare osoasă la copii mici și la cei aflați în creștere.

  Ce tip de mei să alegi?

  Deși se spune că nu ar trebui să judecăm o carte după copertă, această expresie funcționează exact invers în momentul când vreți să alegeți mei de calitate. Acordați o atenție mărită aspectului exterior al bobului. Este recomandat să nu depozitați meiul pentru perioade lungi de timp. Din cauza conținutul de grăsime, meiul se acidifică destul de repede, ceea ce îi poate da un gust amar. Se înmagazinează într-un recipient uscat și răcoros, departe de lumina directă a soarelui sau păstrați-l în punga în care l-ați cumpărat, cu un clips de etanșare.

  Atâta timp cât meiul este gătit în mod corespunzător, cei mici nu ar trebui să aibă probleme cu digestia acestuia. Va trebui să-l preparați în funcție de dezvoltarea copiilor, făcând un piure de mei, dacă le dau dinții celor mici și asigurându-vă că este gătit bine, pentru ca cei mici să îl poată mânca.

  diversificarea-naturala-cel-mai-bine-pastrat-secret-al-parintilor~8094979

  Pentru o diversificare fără stres, îți recomandăm cartea “Diversificarea naturală – Cel mai bine păstrat secret al părinţilor relaxaţi”, de Gill Rapely şi Tracey Murkett, pionierii diversificării naturale. Volumul poate fi achiziţionat din librăria virtuală TOTUL DESPRE MAME, dar şi din reţeaua librăriilor Humanitas.

  Citește și:
  Când îi dăm bebeluşului porumb?
  Când îi dăm bebeluşului nuci?
  Când îi dăm bebeluşului ulei de măsline?
  Când îi dăm bebeluşului kiwi?
  Când îi dăm bebeluşului ceai?

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa