Când îi dăm bebelușului mei?

Iulia Mirică
mei-totul-despre-mame

De la ce vârstă îi putem da bebelușului mei?

Meiul a fost mult timp cunoscut în cercurile vegetarienilor ca un super aliment, cu multe beneficii pentru sănătate, însă de la ce vârstă poate fi introdus în alimentația celor mici?

Multe alimente, cum ar fi quinoa, cușcuș și mei, sunt etichetate ca alimente sănătoase, lăsându-i pe părinți să se întrebe dacă sunt bune și pentru diversificarea alimentației celor mici. De cele mai multe ori, beneficiile sunt aplicabile și la copii, dar trebuie să luați în considerare elemente cum ar fi posibilitatea ca acel aliment să fie uşor de digerat, dar şi dacă prezintă vreun pericol de sufocare.

Fiecare bebeluș este diferit, așa că va trebui să vă folosiți de unele semnale care provin de la cei mici, pentru a observa când sunt pregătiți pentru a introduce mei în diversificarea alimentației lor. Acest lucru se întâmplă de obicei undeva în jurul vârstei de 6-8 luni sau chiar mai târziu.

Beneficiile meiului

Meiul este ușor de digerat, fiind o cereală non-lipicioasă și ușoară. De asemenea, acesta poate controla nivelul colesterolului. Magneziul și vitamina B prezente în mei ajută la reducerea tensiunii arteriale a copiilor, ceea ce ajută la controlul nivelului de colesterol. Un alt beneficiu al consumului de mei este controlul diabetului zaharat prin prezența carbohidraților complecși. În compoziția meiul se regăsește și fosfor mineral esențial, care ajută la metabolizarea țesuturilor adipoase și repararea țesuturilor deteriorate. O dietă care include mei este o sursă importantă de fier și reușește să vindece anemia la bebeluși. Conținutul bogat în calciu al meiului reglementează procesul de dezvoltare osoasă la bebelușii aflați în creștere.

Ce tip de mei să alegi?

Atunci când alegeți meiul, dacă aveți posibilitatea, optați întotdeauna pentru varianta organică. Aceasta tinde să conțină mai multe substanțe nutritive și mai puține pesticide. Mirosiți întotdeauna meiul înainte de a-l cumpăra, așa cum ar trebui să procedați cu orice tip de cereale. În cazul în care miroase a stătut sau a mucegai, evitați să-l cumpărați. Meiul se depozitează într-un loc răcoros, uscat.

Cât timp gătiți meiul în mod corespunzător, copiii nu ar trebui să aibă nicio problemă cu digerarea acestuia. Este recomandat să îl preparați în funcție de dezvoltarea celor mici, ceea ce înseamnă că le puteți pregăti un piure moale, dacă celor mici abia încep să le crească dinții, asigurându-vă că meiul este pe deplin fiert. Puteți să încercați să le preparați celor mici o rețetă absolut gustoasă pe bază de mei, iar aici găsiți ingredientele necesare și pașii pentru a prepara: Rețetă de budincă de măr cu mei

diversificarea-naturala-cel-mai-bine-pastrat-secret-al-parintilor~8094979

Pentru o diversificare fără stres, îți recomandăm cartea “Diversificarea naturală – Cel mai bine păstrat secret al părinţilor relaxaţi”, de Gill Rapely şi Tracey Murkett, pionierii diversificării naturale. Volumul poate fi achiziţionat din librăria virtuală TOTUL DESPRE MAME. 

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa