Când îi dăm bebeluşului mango?

Iulia Mirică

De la ce vârstă îi putem da bebelușului mango?

Fructul de mango are un conținut bogat de vitamina A și un nivel mai ridicat de carotenoide decât multe alte fructe. Mangoul este sărac în grăsimi și calorii, dar foarte bogat în fibre. Veți găsi, de asemenea, o multitudine de vitamine C și B în mango, precum și fier, potasiu și proteine. Precum papaya, mango reprezintă un fruct tropical, iar vârsta potrivită de introducere a acestuia în diversificarea alimentației copiilor este peste 8 luni. Alergenii din mango sunt în coaja acestuia, nu în fructul în sine. Consumul acestui fruct de mango nu va cauza iritații în gât sau în stomac, însă atingerea cojii de mango poate provoca o reacție alergică în jurul gurii.

Beneficiile mangoului

 

Ușor de digerat

Piureul de fructe de mango este ușor de digerat, în special de către sugari. Frcutul de mango conține enzime și compuși biochimici, precum esteri, terpene și aldehide, care îmbunătățesc digestia.

Luptă împotriva infecțiilor microbiene

Consumul de fructe de mango stimulează funcția epitelială a organismului și, prin urmare, reduce atacul microbilor într-o măsură semnificativă. Acești microbi pot provoca răceli obișnuite, rinită, sinuzită etc.

Întărește imunitatea

Orice aliment care sprijină funcția imunitară este binevenit. Mangoul este un astfel de fruct, care susține sistemul imunitar al copiilor. Conținutul bogat de beta-caroten prezent în mango stimulează sistemul imunitar și îl face mai puternic.

Ce tip de mango să alegi?

În momentul când alegeți mangoul proaspăt, încercați să cumpărați fructele cu o piele de culoare uniformă, ce nu prezintă lovituri sau au puncte maronii pe coajă. Fructul perfect ar trebui să fie puțin moale și parfumat. Din cauza faptului că îl puteți găsi în mai multe culori – roșu, galben, portocaliu – nu vă puteți ghida după acest factor în momentul când vreți să alegeți un mango copt. Mangoul se poate coace și la voi acasă pe masă. De asemenea, îl puteți ține în frigider pentru aproximativ 5 zile.

Atunci când introduceți mangoul în alimentația copiilor, nu aveți nevoie să îl fierbeți sau să îl gătiți la aburi, dacă este copt și moale. Dacă vreți să oferiți acest fruct înainte de vârsta de 8 luni, vă sfătuim să vă consultați cu un medic și să îl gătiți puțin la aburi. Mangoul poate fi gătit sub formă de piureuri, iar aici puteți găsi rețeta: Rețetă de piure de mango

Te-ar mai putea interesa