Când îi dăm bebelușului creveți?

Iulia Mirică
creveti-totul-despre-mame

De la ce vârstă îi putem da bebelușului creveți?

Crustaceele reprezintă o parte sănătoasă a dietei copilului tău şi pot fi introduse la scurt timp după ce micuţul începe să mănânce alimente solide, de obicei în jurul vârstei de 6-8 luni. Dacă cel mic are o eczemă cronică sau o alergie alimentară, trebuie, totuşi, să vorbești cu medicul pediatru înainte de a-i da creveți . Este recomandat oricum să verifici ceea ce are doctorul de spus, deoarece crustaceele sunt unul dintre alimentele aflate în topul piramidei alergenice, iar majoritatea medicilor recomandă să începi mai întâi diversificarea copiilor cu alimente solide tradiționale, precum cereale, carne pasată, fructe și legume, înainte de a le oferi creveți.

Beneficiile creveților

Aport de zinc

Zincul joacă un rol-cheie în menținerea și crearea de noi celule, inclusiv pentru păr și piele, așa că poţi apela la creveți când ai astfel de probleme.

Remediu împotriva bolilor cardiovasculare

Pasta fermentată de creveți conține o enzimă fibrinolitică, ce poate fi folosită pentru tratamentul trombolitic. Terapia trombolitică este un mod de a sparge cheagurile de sânge periculoase formate pe vasele de sânge ale oamenilor. Această enzimă care se găsește în pasta de creveți poate fi un instrument puternic împotriva pericolelor cauzate de bolile cardiovasculare. De asemenea, nivelurile ridicate de acizi grași omega-3 regăsite în creveți elimină colesterolul rău din sânge, reducând astfel șansa atacurilor de inimă și accidentelor vasculare cerebrale.

Sănătatea oaselor

Proteinele și vitaminele felurite găsite în creveți, precum fosfor, calciu și magneziu, pot ajuta în mod eficient în lupta împotriva degenerării osoase. Un deficit în proteine dietetice și vitamine poate provoca deteriorarea calității osoase, a masei osoase și puterii sale, care sunt de obicei simptomele principale ale osteoporozei. Adăugarea creveților în regimul zilnic sau săptămânal de alimente poate încetini efectele îmbătrânirii osoase.

Ce tip de creveți să alegi?

Atunci când cumpărați creveți proaspeți, căutați-i pe cei care au carapacea lucioasă, fără pete negre. În general, creveții nu ar trebui să fie lipicioși și ar trebui să miroasă ca marea. Orice urmă de miros de amoniac reprezintă începutul procesului de stricare a creveților. Atunci când cumpărați creveți congelați, ar trebui să fie consumați în cel mult o lună de la achiziție.

Creveți pot fi gătiți în paella, când cei mici cresc puțin mai mult. Puteți găsi aici o rețetă absolut delicioasă de paella, pe care o puteți încerca și voi în propria bucătărie: Rețetă de paella cu fructe de mare

diversificarea-naturala-cel-mai-bine-pastrat-secret-al-parintilor~8094979

Pentru o diversificare fără stres, îți recomandăm cartea “Diversificarea naturală – Cel mai bine păstrat secret al părinţilor relaxaţi”, de Gill Rapely şi Tracey Murkett, pionierii diversificării naturale. Volumul poate fi achiziţionat din librăria virtuală TOTUL DESPRE MAME, dar şi din reţeaua librăriilor Humanitas.

Citește și:

Orez cu fructe de mare
Degeţele crocante de peşte
Borş de peşte – reţeta transmisă din generaţie în generaţie

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa