Când îi dăm bebeluşului cremă de brânză?

Iulia Mirică
cand-ii-dam-bebelusului-crema-de-branza-totul-despre-mame

De la ce vârstă îi putem da bebelușului cremă de brânză?

Crema de brânză este de fapt un tip de brânză proaspătă care nu a apucat să se învechească dau să fermenteze. Este un tip de brânză folosit pentru multe rețete, fiind destul de populară în multe țări din lume. Puteți să folosiți cremă de brânză pentru sandvișuri, fiind delicioasă în combinație cu multe ingrediente, cum ar fi roșiile, salata verde și mezeluri preferabil preparate în casă. În afară de acestea, o cremă de brânză gustoasă face diferența între un cheesecake delicios și unul nu foarte reușit. Crema de brânză regăsită în comerț conține, de obicei, 33% grăsime, însă există și variante cu mai puțină grăsime sau chiar fără. Bineînțeles, ideal este să preparați crema de brânză în propria bucătărie.

În general, bebelușii pot consuma cremă de brânză undeva după vârsta de 9 luni. Cu toate acestea, copiii pot fi alergici la brânză sau la alte produse lactate, așa că este cel mai bine să vă consultați cu medicul pediatru înainte de a-i oferi celui mic cremă de brânză. Dacă aveți undă verde de la meci, atunci puteți adăuga cremă brânză în rețete care conțin și legume pasate și vedeți cât de receptivi sunt cei mici. Dacă obțineți un răspuns pozitiv, puteți să-i dați regulat cremă de brânză și alte tipuri de brânză celui mic.

Beneficiile cremei de brânză

Chiar dacă este un tip de brânză mai grasă, are o mulțime de beneficii pentru sănătate. La fel ca orice alt timp de brânză, crema de brânză este o sursă foarte bună de calciu și proteine. După cum știm cu toții, calciul este important pentru organismul uman deoarece ajută sistemul osos să se dezvolte și să fie puternic, precum ne ajută și să ne păstrăm dantura intactuă de-a lungul timpului. Pe de altă parte, proteinele din crema de brânză sunt responsabile pentru sentimentul de saturație, pe o perioadă mai lungă de timp.

Ce tip de cremă de brânză să alegi?

Crema de brânză este foarte hrăntoare și conține multe beneficii pentru organismul uman. 30 grame de cremă de brânză conține 100 de calorii, dintre care 80% vin din grăsimile saturate. Pe de altă parte, aceasta este considerată a fi un aliment scăzut în aportul de sodiu. Crema de brânză cu grăsime de 33% ar trebui consumată moderat. Pentru bebeluși, este bine să alegeți varianta cu mai puțină grăsime, în porții mici.

Pentru a evita prezența aditivilor și altor ingrediente deloc sănătoase pentru cei mici, v-am pregătit și o rețetă de cremă de brânză, pe care o puteți încerca acasă: Rețetă de cremă de brânz pentru bebeluși.

diversificarea-naturala-cel-mai-bine-pastrat-secret-al-parintilor~8094979

Pentru o diversificare fără stres, îți recomandăm cartea “Diversificarea naturală – Cel mai bine păstrat secret al părinţilor relaxaţi”, de Gill Rapely şi Tracey Murkett, pionierii diversificării naturale. Volumul poate fi achiziţionat din librăria virtuală TOTUL DESPRE MAME, dar şi din reţeaua librăriilor Humanitas.

Citește și:

Când îi dăm bebeluşului ceai?
Când îi dăm bebeluşului mămăligă?
Când îi dăm bebeluşului dovleac?

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa