Când îi dăm bebeluşului banane?

Iulia Mirică

De la ce vârstă îi putem da bebelușului banane?

Bananele sunt adesea numite unul dintre alimentele perfecte ale naturii, deoarece acestea conțin multe dintre elementele nutritive de care avem nevoie zilnic. Unele dintre componentele nutritive cele mai importante din banane sunt potasiul și fibrele. De asemenea, bananele au un conținut bogat de vitamina B6, vitamina C și vitamina B2. Bananele pot fi introduse în dieta copiilor începând cu vârsta de 6 luni. Bananele au fost asociate cu alergiile și sensibilitatea provocate de latex, așa că este recomandat să-i spuneți medicului despre eventualele probleme ale bebelușului.

Beneficiile bananelor

Ușor de digerat

Bananele bine coapte sunt atât de moi încât pot fi pasate cu ușurință. Gustul dulce al bananelor este foarte plăcut pentru copii, dorind să mănânce chiar și ultima gură din farfurie. Piureul de banane este, de asemenea, foarte ușor de digerat și oferă un surplus important de energie pentru copii.

Tratează constipația

Pentru a ajuta un bebeluș constipat, puteți să-i dați câteva lingurițe de banană coaptă făcută piure. Bananele au un conținut ridicat de fibre.

 

Supliment de substanțe nutritive esențiale

Bananele sunt bogate în substanțe nutritive, cum ar fi potasiu, calciu, magneziu, sulf, fier și cupru. Acestea sunt substanțe nutritive esențiale necesare pentru primele luni de dezvoltare a copilului. Potasiul este important pentru funcția musculară și pentru menținerea ritmului cardiac. Fierul și cuprul, pe de altă parte, sunt necesare pentru asigurarea nivelurilor bune a hemogramei și hemoglobinei. Calciul este un element esențial pentru dezvoltarea oaselor.

Ce tip de banane să alegi?

Precum fructul de avocado, bananele au o textură netedă, moale, fiind ușor pentru copii să le mestece. Reprezintă un prim fruct ideal pentru copiii care au încercat mai multe tipuri de legume, servindu-le piure de banane simplu sau chiar amestecat cu anumite legume. Alegeți bananele care nu o coajă galbenă. Coaja verde înseamnă că acestea nu sunt coapte încă, în timp ce coaja cu pete maro înseamnă că nu mai sunt atât de proaspete.

Bananele pot fi gătite sub formă de piureuri, iar aici puteți găsi o rețetă delicioasă pentru pitici: Rețetă de piure de banane.

diversificarea-naturala-cel-mai-bine-pastrat-secret-al-parintilor~8094979

Pentru o diversificare fără stres, îți recomandăm cartea “Diversificarea naturală – Cel mai bine păstrat secret al părinţilor relaxaţi”, de Gill Rapely şi Tracey Murkett, pionierii diversificării naturale. Volumul poate fi achiziţionat din librăria virtuală TOTUL DESPRE MAME, dar şi din reţeaua librăriilor Humanitas.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa