Când îi dăm bebeluşului avocado?

Iulia Mirică

De la ce vârstă îi putem da bebelușului avocado?

Fructul de avocado este cunoscut drept unul dintre alimentele perfecte ale naturii, deoarece conține tot ceea ce are nevoie o persoană pentru a supraviețui. Este perfect pentru a-l introduce printre primele mâncăruri ale bebelușilor, în diversificarea alimentației. Copiilor le este ușor să-l mestece cu ajutorul gingiilor, aroma sa este ușoară și nu are o piele comestibilă, care ar putea să fie cauza sufocării. (Atenție, însă, la coaja de pe sâmbure!)

Fructul de avocado conține nutrienți valoroși, inclusiv 4% din doza zilnică de fibre și potasiu, 4% din cea de vitamina E și 2% din cea de fier. O porție de avocado conține 3,5 grame de grăsimi nesaturate, care sunt importante pentru creșterea și dezvoltarea normală a sistemului nervos central și a creierului. Avocadoul are o textură cremoasă și omogenă, putând fi oferit copiilor de la 4-6 luni, dacă îi hrăniți pe cei mici și cu formule de lapte, și de la 6 luni, dacă alăptați exclusiv.

Beneficiile fructului de avocado

Supliment de vitamine și minerale esențiale

Avocadoul este un fruct excelent care asigură aportul de vitamine și minerale esențiale, cum ar fi vitamina C, vitamina A, vitamina K, vitamina E, acid folic, vitamina B6, niacină, tiamină, calciu, fier, potasiu și zinc. Aceste vitamine și minerale sunt esențiale pentru dezvoltarea generală a copilului.

Supliment de grăsimi nesaturate

În afară de aportul de vitamine și minerale, fructul de avocado este și o sursă importantă de grăsimi nesaturate. Aceste grăsimi sunt sănătoase pentru copii, deoarece sunt necesare pentru dezvoltarea creierului.

Pansament pentru stomac

Avocadoul este ușor de digerat, chiar și de către copii. Acesta este, de asemenea, perfect pentru pereții iritați ai stomacului sau pentru aciditate. Sucul de avocado este de obicei prescris pentru colici.

Antioxidant

Antioxidanții reprezintă o serie de compuși biochimici care sunt perfecți pentru a combate daunele provocate de radicalii liberi produși de organism în timpul metabolismului. Acești radicali liberi pot provoca deteriorarea țesutului și celulelor, însă antioxidanții reacționează și neutralizează radicalii liberi.

Controlul inflamațiilor

Fructul de avocado este util pentru controlarea inflamațiilor. Acestea pot apărea ca urmare a unor leziuni tisulare, agenți patogeni și stimuli iritabili. Având în vedere faptul că pielea copiilor este foarte moale și netedă, chiar și o zgârietură simplă poate provoca inflamații. Studiile au demonstrat că avocadoul poate reduce în mare măsură inflamațiile.

Ce tip de avocado să alegi?

Atunci când alegeți avocado, căutați acele fructe de un verde închis, cu o textură denivelată. Fructul trebuie să fie ferm, însă maleabil atunci când împingeți ușor degetul pe el. Atunci când fructul de avocado este tăiat în jumătate, culoarea pulpei ar trebui să fie de un verde care se transformă ușor în culoarea untului gălbuie în jurul sâmburelui.

Avocadoul este unul dintre cele mai simple alimente atunci când vreți să pregătiți o gustare pentru cei mici, deoarece puteți să-l serviți și crud. Fructul de avocado poate fi gătit sub formă de piureuri, iar aici puteți găsi rețeta: Rețetă de piure de avocado

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa