Scrisoare pentru bebeluşul de bucurie

Raluca Manea
scrisoare pentru bebelusul de bucurie totul despre mame

Dragul meu bebeluş,

Oare acum, că ai împlinit un an, ar trebui să te strig băieţelul de bucurie? Ţi-ai câştigat supranumele acesta pentru că tu eşti haios chiar şi când eşti nervos!

Dragul meu bebeluş, însă în ultima vreme ai fost  parcă prea nervos! Să fie de vină dinţii care tot ameninţă să iasă, nesuferitele şi interminabilele viroze, sau e doar personalitatea ta explozivă?

Cu dinţi sau fără, cu explozii de personalitate sau nu, te vom iubi mereu, să ştii!

Pentru a înțelege cât mai profund prin ce schimbări trec copiii noștri în primii doi ani de viață, îți recomandăm să citești acest articol: Care sunt nevoile copiilor în funcție de vârstă? (0-2 ani)

Totuşi, te rugăm să nu ne mai baţi!

Ştiu că adori ciocanul de lemn: ca un mic Thor auriu şi lat în spate ciocăneşti tot ce prinzi cu el. Dar, bebeluşule, surioara ta nu e cui, iar când o ciocăneşti cu unealta ta preferată în cap o doare, şi plânge!

Ai făcut o mică obsesie pentru peria ei de păr, o porţi cu tine peste tot:  chiar şi în pozele tale aniversare nu a lipsit din peisaj! Totuşi, bebeluşule, peria este pentru păr, nu ca să ne loveşti cu ea peste picioare. Ne doare şi ne faci să plângem!

Apropo de păr, crezi că ai putea să-i cruţi măcar o dată buclele lui Cati? Ori de câte ori treci pe lângă ea sau se aventurează se apropie de tine, te transformi în motan şiret, şi… jap! o înhaţi de păr de parc-ar fi o vrăbiuţă. O doare, bebelusule, şi o faci să plângă!

E minunat interesul tău pentru burice, dar când eşti prin preajma atunci când o schimbăm pe Cati de hăinuţe, îţi înfingi cam tare arătătorul în buricul ei.

Dragostea nu trebuie să doară!

Mă iubeşti, ştiu că mă iubeşti! Îmi este de-ajuns să văd ochii tăi strălucitori şi zâmbetul şugubăţ. Parol, astea sunt absolut de-ajuns să fiu sigură de dragostea ta. De palmele peste faţă care vin, din senin, ca o răpăială rece într-o zi cu soare, pot să mă lipsesc. Eşti puternic, bebeluşule, şi palmele tale chiar dor!

Şi eu te iubesc! Îmi vine să te mănânc tot! Pulpiţe grăsuţe, obrăjori fragezi, mânuţe dulci, şunculiţe roz… o bunătate! Ştiu după hohotele tale de râs că îţi place să ne jucăm aşa, de-a mami care papă tot puiul, dar când inversezi rolurile şi ne mănânci tu pe noi, ei bine, tu muşti cu-adevărat! Ai dinţişori ascuţiţi şi doare, bebelusule, n-ai idee ce tare!

Fratele tău mai mare se vaită că îl foloseşti mereu pe post de trambulină, sărind pe burtica lui cu toate cele 12 kilograme ale tale. Se mai plânge că îl ciupeşti de obraz, de gât, de braţe. Ţie ţi se pare poate că e doar un exerciţiu de prindere în pensă, dar te asigur că pe el îl doare! Tare.

Tati se plânge că nu mai puteţi avea şi voi o conversaţie ca-ntre bărbaţi: cum se aşază la nivelul tău, haţ!, i-ai înşfăcat ochelarii! Bebeluşule, pe tati îl dor chiar şi ochelarii! Îl mai doare şi buzunarul, gândindu-se la cât de scumpi sunt aceştia!

Ai început să testezi gravitaţia, iar în jurul tău zboară jucării, mâncare, linguriţă, cană… tot tacâmul! Ok, înţeleg că e o etapă normală la vârsta ta, dar evită, te rog, capetele noastre!

Ne place foarte mult să te strigăm bebeluşul de bucurie, ţi se potriveşte atât de bine! Ai soare în ochi, soare pe păr, soare în zâmbetul tău plin de încredere şi căldură în îmbrăţişările tale micuţe, puternice, totale. Eşti atât de amuzant cum ne povesteşti câte în lună şi-n stele pe limba ta, eşti super haios şi atunci  când ne cerţi! Te urmărim fascinaţi cum patrulezi fără oprire, de dimineaţă până seara, cum te caţări peste tot, scotocind cu avântul unui temerar explorator!

Când am citit, deunăzi, scrioarea această adresată unui toddler la fel de plin de zel că tine, m-am gândit că poate te va convinge mai bine decât „au”-rile şi „of”-urile noastre.
Chiar nu am vrea că numele tău să se transforme  în bătăuşul de bucurie. Aşadar, te rugăm, nu ne mai pocni!

Mami, tati, frăţiorul şi surioara ta

Și, dacă tot am ajuns la capitolul scrisori, citiți și Scrisoare pentru viitoarea soacră a fiului meu!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa