10 remedii testate de mame care calmează erupția dentară

Cristina Călin, redactor
remedii testate de mame care calmează eruptia dentară

Și tu ai căutat remedii testate de mame care calmează erupția dentară pe care să le încerci pentru liniștea bebelușului tău. Vrei să mergi la sigur pentru că te doare sufletul când vezi copilul cum suferă.

Majoritatea remediilor testate de mame implică gheață sau lucruri reci pe care să i le dai copilului pentru a reduce inflamația gingiilor. Iată ce opțiuni ai:

Acest articol conține recomandare de produs!

Folosește o cârpă curată rece

Poți cumpăra un prosop de dimensiuni mici, de culoare albă, dintr-un material mai subțire pe care să îl speli bine și apoi să îl bagi la congelator pentru câteva ore. Nu trebuie să fie înghețat, ci rece. Apoi, i-l poți da bebelușului tău să îl țină în gură. Îi va fi de mare ajutor pentru că gheața îi va scădea inflamația de la nivelul gingiilor. Poți chiar tu să îi masezi foarte ușor gingiile cu prosopul.

Remediilor testate de mame. Dă-i alimente reci

Îi poți da bebelușului iaurt direct de la frigider sau fructe lăsate la congelator câteva ore, în cazul a trecut deja la alimente solide. Laptele matern pus la congelator în forme de înghețată tubulare poate fi o gustare excelentă pentru bebeluși în perioada erupției dentare. De asemenea, poate fi de folos și apa mai rece pentru a scădea inflamația gingiilor. Dacă alegi acest remediu este bine să nu lași copilul nesupravegheat pentru că se poate îneca.

Poate mânca biscuiți speciali

După ce împlinește 8 luni bebelușul tău poate mânca biscuiți speciali, cu o textură potrivită pentru perioada apariției dinților. Ai grijă să îi cureți gingiile după fiecare masă. Dacă încă nu au ieșit dinții poți șterge gingiile cu o cârpă curată, umedă.

Jucării din cauciuc

Pentru că va vrea să bage în gură tot ce are la îndemână asigură-te că jucăriile pe care i le dai sunt dintr-un material de calitate și nu sunt colorate cu vopsele toxice. Poți pune la congelator jucăriile, dar evită-le pe cele cu gel pentru că se pot sparge și pot afecta sănătatea bebelușului.

Masează-i gingiile

Masajul gingiilor bebelușului în timpul erupției dentare face ca durerea să slăbească în intensitate, iar copilul să se simtă un pic mai bine. Masajul trebuie făcut ușor, în mișcări concentrice, pentru o perioadă scurtă de timp. Ai grijă ca înainte de a face acest lucru să te speli temeinic pe mâini. Unii bebeluși se relaxează atât de mult în urma masajului încât chiar adorm.

Distrage-i atenția

O jucărie nouă, o activitate interesantă sau o porție de drăgălășeală îl pot face pe bebeluș să uite pentru o perioadă de durerea cauzată de erupția dinților de lapte. Caută jucării colorate, cu zgomote interesante, potrivite vârstei lui și joacă-te cu el.

Oferă-i confort

Îmbrățișările, pupicii, plimbatul în brațe, gâdilatul ușor pot să îi dea bebelușului o stare de bine mai ales că înțelege prin ele că mama sau tata sunt lângă el și îl iubesc. Și părinții se vor simți mai relaxați după o porție zdravănă de drăgălășeală.

Produse naturale speciale pentru gingii

Dacă remediile de mai sus nu dau roade poți vorbi cu pediatrul tău să îți recomande un gel cu care să îi masezi gingiile. O variantă poate fi un gel gingival cum este Anaftin Baby. Acesta este un gel oral care formează rapid o peliculă invizibilă care protejează gingia de disconfort şi durere. Componentele sale naturale contribuie la reducerea durerii şi a roşeţei în zonele afectate. În plus, aplicatorul cu periuță din silicon masează delicat gingiile, produsul nu conține analgezice locale, zahăr, parabeni și are gust plăcut de banană.

Pune suzeta la congelator

Dacă copilul tău folosește suzeta ai putea să i-o pui pentru scurt timp la congelator cât să devină rece. În felul acesta i se va reduce inflamația gingiilor și implicit și intensitatea durerii.

Șterge-i frecvent saliva în exces

Faptul că îl ștergi frecvent la guriță nu va duce la reducerea durerii cauzată de erupția dentară, dar vei evita apariția iritației. Aceasta îi va crea un disconfort suplimentar celui mic și nu dorești acest lucru.

Te-ar mai putea interesa