Jucării care stimulează motricitatea fină și pe cea grosieră

Cristina Călin, redactor

Nu mai este niciun secret că totul se învață mai ușor prin joacă. Copiii își dezvoltă toate abilitățile folosindu-se de diferite jucării. Producătorii vin în ajutorul părinților și concep produse care sunt mai mult decât niște obiecte care să le încânte bebelușilor privirea și să-i amuze. Îi cresc mari, le dau curaj și încredere în capacitățile lor.

Vă prezentăm câteva jucării cu ajutorul cărora cei mici își vor dezvolta motricitatea fină —care îi ajută la această vârstă să prindă lucrurile, să exerseze coordonarea ochi-mână și, mai târziu, să scrie, să deseneze, să se îmbrace, și motricitatea grosieră—care implică coordonarea picioarelor, susținerea capului și a trunchiului.

Pentru dezvoltarea motricității fine cele mai bune jucării sunt cele de construit, dar mai există și alte variante. Iată 3 dintre ele:

Jucărie educativă Pescuiește și numără!

pescuieste-si-numara

Copilul va trebui să își coordoneze mișcările astfel încât să poate pescui cele 10 viețuitoare marine din coș. Acestea au mărimi, forme și culori diferite. Distracția este garantată, dar și acumularea de cunoștințe noi. Fără să-și dea seama ei vor învăța să numere și vor exersa cu succes coordonarea ochi-mână.

Set 4 mașinuțe cu mecanism pentru bebeluși

1478168760set-4-masinute-cu-mecanism-pentru-bebelusi

Cele 4 mașinușe din material textil sunt perfecte pentru bebelușii care nu au împlinit deja un an pentru că le stimulează dezvoltarea motricității fine, a abilităților senzoriale și pot înțelege legătura cauză-efect. Se pot curăța la mașina de spălat, așa că mămicile nu trebuie să-și facă niciun fel de grijă cu privire la igienă.

Jucarie Chicco set 6 Popice Lovește maimuțica

1476783352temppicture5c9fcf3

Bebelușii vor adora acest joc pentru că are un design foarte atrăgător. Părinții vor fi încântați să vadă progresele pe care le fac cei mici. Abilitățile motorii le vor fi dezvoltate, dar și coordonarea. Copilul va exersa modul în care trebuie să arunce mingea astfel încât să dărâme popicele. Mai mult, poate învăța culorile și să numere până la 6.

Jucării care ajută copilul să-și dezvolte motricitatea grosieră:

Coș de cumpărături cu 30 cuburi de construcție incluse Molto

1476105623temppicturecd2abed

Copiii de orice vârstă adoră jucăriile care imită obiectele pe care le folosesc părinții lor. Coșul de cumpărături îl poate ajuta și să-și dezvolte motricitatea grosieră, să experimenteze mersul. Cuburile care vin împreună cu el sunt perfecte pentru abilitățile de coordonare, pentru învățatul culorilor, pentru numărat. De asemenea, încurajează jocurile de rol, fiind potrivite și în cazul în care aveți mai mulți copii.

Ponei cu activități Tony

1478174036ponei-activitati-pentru-bebelusi

Poneiul Tony poate fi călărit, dezvoltând astfel motricitatea copilului și coordonarea mișcărilor sale. Are fermoare, oglinzi, zornăitori, nasturi, buzunare secrete, inele pentru dentiție și accesorii foșnitoare. Cu ajutorul lui bebelușii sunt stimulați fizic, cognitiv și social.

Trage-împinge Elefant

1478169198copii-jucarie-trage-impinge-elefant

Pentru bebelușii care au învățat deja să facă primii pași jucăria aceasta este perfectă pentru că stimulează echilibrul, coordonarea, dar și dezvoltarea musculaturii corpului. Elefantul are urechi foșnitoare, iar dacă va fi tras de codiță în căsuța bilelor se va porni o gălăgie care îl va face pe bebe să râdă copios.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa