Erupția dentară poate fi depășită cu zâmbetul pe buze! (P)

Raluca Dumitrică
Infant Uno Gel | Totul despre mame
Infant UnNO Gel gingival aduce zâmbete și gingii fără dureri!
Infant Uno Gel | Totul despre mame
Gingiile fără dureri aduc zâmbete!

Gingiile fără dureri aduc zâmbete!

Nimic nu este mai trist pentru un părinte decât să-și vadă copilul suferind. Ți se face inima ghem atunci când bebelușul tău plânge, e agitat, nu mănâncă sau nu doarme, din pricina unei dureri aparent inexplicabile, iar faptul că nu poți îl poți calma te face să te simți complet neajutorat. Vinovate nu par să fie nici lipsa de somn, nici foamea, iar pentru că scutecul este proaspăt schimbat, iar pielea celui mic este uscată și catifelată, dilema crește.
După ce excluzi, pe rând, posibilele cauze care provoacă disconfortul copilului, pe listă rămâne o singură variantă: erupția dentară. Acela este momentul când realizezi, cu teamă, că poveștile auzite de la alți părinți sunt adevărate, și anume, că durerile cauzate de aceasta pot fi atât de mari, încât și un adult le-ar putea face față cu greu.
Dacă ai impresia că nu prea ai ce să faci în astfel de momente și nici cum să-l ajuți pe bebe să scape de tristețe, află că lucrurile nu stau chiar așa. Poți folosi un gel gingival, care calmează durerile pe care bebelușul le are atunci când dințișorii lui de lapte își fac loc unul câte unul în guriță. Iar tu te vei putea bucura de faptul că cel mic va reveni la programul lui normal de masă, somn și joacă.

Erupția dentară, un episod cu care se confruntă toți bebelușii

Erupția dentară reprezintă momentul în care apar primii dinți ai copilului, așa-zișii dinți de lapte. Acești dințișori apar, de regulă, între 6 și 9 luni, dar există situații când își fac apariția mai devreme, la 4 sau 5 luni, sau chiar mai târziu, în jurul vârstei de un an. Semnele care însoțesc evenimentul sunt umflarea gingiilor și apariția unor puncte albe pe ele, în locul în care se vor afla viitorii dințișori, salivația abundentă, tendința de a introduce, instinctiv, orice obiect în gură, pentru calmarea disconfortului gingival, agitație, plânset, somn întrerupt, dorința de a sta mai mult la sân, și, uneori, chiar febră sau episoade diareice.
În aproape toate cazurile, primii dinți care apar la copil sunt incisivii centrali de jos, aceștia fiind urmați de incisivii centrali de sus și de incisivii laterali. Restul dinților de lapte apar până la vârsta de maxim 3 ani, ceea ce înseamnă că părinții trebuie să se înarmeze cu răbdare și cantități considerabile de gel gingival, pentru a putea depăși cu bine lunga perioadă de disconfort.

Apariția dinților de lapte și durerile gingivale

Deși, în majoritatea situațiilor, erupția este o pacoste atât pentru copil, cât și pentru părinți, există, însă, și situații fericite în care aceasta nu-i provoacă bebelușului niciun fel de durere. Așa s-a întâmplat în cazul uneia dintre fetițele mele, al cărei prim dințișor a apărut fără să ne dăm măcar seama. Am aflat de existența lui… după auz, căci se lovea ușor de lingurița din inox preferată, atunci când mânca.
Dar pentru că aceste cazuri sunt puține, iar apariția fără probleme a primului dinte nu garantează faptul că și următorii dințișori vor ieși la fel de ușor, părinții trebuie să fie atenți la orice schimbare de dispoziție și program a copilului, pentru a lua imediat măsuri, în cazul în care cel mic suferă.
De aceea, din mica farmacie a casei nu trebuie să lipsească un gel gingival eficient, așa cum este Infant UNO Gel gingival, care să calmeze rapid durerile bebelușului.

Infant UNO Gel gingival | Totul despre mame
Datorită combinației de flori de mușețel, extract de rădăcină de valeriană și propolis, Infant UNO Gel gingival are efect calmant și emolient.

Infant UNO Gel gingival calmează durerile gingivale și readuce zâmbetul pe buzele puiului tău!

Infant UNO Gel gingival este un gel conceput pentru calmarea durerilor gingivale legate de creșterea primilor dinți de lapte.

Datorită unei combinații de flori de mușețel, extract de rădăcină de valeriană și propolis, gelul are efect calmant și emolient.

Acesta se aplică în cantități mici, cât o alună, pe degetul bine spălat, apoi se masează gingia dureroasă timp de 2 sau 3 minute. Prin masarea gingiei, disconfortul scade, iar bebelușul trece mai ușor peste această perioadă dureroasă.

Eficient, dar delicat, special creat pentru copilul tău, Infant UNO Gel gingival te va ajuta să îi alini suferința cauzată de apariția primilor dințișori, pentru ca puiul tău să zâmbească din nou!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa